© VTM

Nieuwe gezichten in Familie: hier zijn de nieuwe Cédric en Jelle

5 oktober 2017

Deze winter duiken er twee nieuwe gezichten op in Familie. Neen, niet Guido Van den Bossche, daar hebben we voorlopig nog het raden naar. Wel twee jonge acteurs die een personage van hun voorganger overnemen. Yanni Bourguignon zal de nieuwe Cédric Van de Caveye spelen, terwijl Felix Jamaels zich de nieuwe Jelle Van den Bossche mag noemen.

Familie is al enkele jaren een kweekvijver voor jong acteertalent en over enkele maanden voegen ze daar twee nieuwe namen aan toe. Acteurs Bas Van Weert en Jens Gruyaert hadden eerder al aangegeven dat ze zouden stoppen, en daarom kozen de makers van de soap voor twee nieuwe gezichten zodat de rollen van de personages Cédric en Jelle zouden blijven bestaan. Heel wat personages in Familie zijn in het verleden al door verschillende acteurs vertolkt.

Cédric Van de Caveye

Cédric zal vanaf nu gespeeld worden door de 19-jarige Yanni Bourguignon uit Wolvertem. Hij deed al wat ervaring op de planken op, want hij speelde mee in de musical Footloose, naast acteur Mark Tijsmans.

Yanni staat volgende week voor het eerst op de set van Familie, en hij heeft er veel zin in. "Ik heb al enkele lezingen achter de rug en die smaken naar meer. Net zoals de samenwerking met onder andere Sandrine André en Peter Bulckaen, toppers in hun vak", zegt hij.

"Voor de kijkers zal het even wennen zijn aan het nieuwe gezicht van Cédric, daar heb ik alle begrip voor." Het is zeker ook de bedoeling dat hij een eigen invulling aan z'n personage gaat geven, zegt hij nog. We zien de nieuwe Cédric vanaf maandag 4 december op televisie.

Hieronder kan je Yanni al eens aan het werk zien in Footloose:

Jelle Van den Bossche

Voor de nieuwe Jelle heeft VTM een nog jongere acteur gevonden, hoewel ook hij best wat ervaring kan voorleggen. Felix Jamaels is 16 jaar en komt uit Dilbeek. Hij volgt al acht jaar Voordracht, Drama en Toneel aan de muziekacademie.

Een geschoold acteur in wording dus, en hij was ook al op televisie te zien als figurant in een aantal tv-reeksen. Zo stond hij ook op de set van De Buurtpolitie. Die van Familie verwelkomt hem vanaf begin november. De makers hebben voor z'n personage Jelle overigens een nieuwe verhaallijn klaar. Hij keert in januari terug uit Amerika met Bart en Trudy. We zullen hem dan ook pas op 16 januari 2018 voor het eerst aan het werk zien.

"Familie is de perfecte leerschool om te groeien als acteur. Acteren is een droom en die droom wil ik zo veel mogelijk uitoefenen", zegt hij.

Guido Van den Bossche

Beide acteurs zullen na het lezen van het script misschien ook al iets meer weten over de terugkeer van Guido Van den Bossche. Die stierf dan wel 18 jaar geleden in de serie, acteur Karel Deruwe stond intussen naar verluidt alweer verschillende keren voor de camera's in Boortmeerbeek. Het worden boeiende tijden voor fans van Familie ...

Lees meer

Dit al gelezen?