© Getty

Onderzoek naar Maddie krijgt toch nog doorstart: politie zoekt 'cruciaal persoon'

2 oktober 2017

Is er toch weer hoop voor de ouders van Maddie McCann? De Britse politie, die zich al jaren over de zaak buigt, denkt dat er nog voldoende niet-onderzocht bewijs is om opnieuw financiële steun te krijgen. 

Tien jaar na de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann hopen onderzoekers toch nog op een doorbraak. Een persoon die "van cruciaal belang" is voor het onderzoek zou moeten gevonden worden, maar daar is meer tijd en geld voor nodig. Volgens de Times zou er nu zo'n 150.000 pond extra worden vrijgemaakt om de zoektocht naar het meisje verder te zetten.

Na tien jaar zou het onderzoek naar Maddie normaal stopgezet worden, maar omdat er nu dus enkele nieuwe elementen naar voor gekomen zouden zijn, krijgt het onderzoek een nieuwe financiële impuls. Wie de persoon is waar de speurders naar op zoek zijn, is nog niet duidelijk, maar voor de ouders van McCann is het sowieso meer hoop om hun dochter terug te vinden.

Dat niet alle normale onderzoekswegen bewandeld werden, is intussen ook duidelijk; The Times weet ook dat de ouders van Maddie en de vrienden waarmee ze tapas waren gaan eten op de avond van de verdwijning, de 'Tapas 7', nooit door Scotland Yard ondervraagd werden. De Portugese politie deed dat wel, maar de Engelse onderzoekers moesten het helaas met transcripties daarvan doen.

Madeleine, Maddie, McCann verdween tien jaar geleden op vierjarige leeftijd uit het Portugese Praia da Luz. Haar ouders waren op dat moment gaan eten in een restaurant nabij hun vakantiehuisje.

Lees meer

Dit al gelezen?