© Twitter @ZoeHTodd

Man rijdt in Canada in op agent, steekt hem neer met mes en maait nadien voetgangers van de baan, politie gaat uit van terreur

1 oktober 2017

In Edmonton, de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta, is gisteren een man ingereden op een politieagent. De man stapte daarop uit z'n auto en stak de agent nog meermaals met een mes. Een aantal uur later hield de politie een busje aan waar de verdachte in zou hebben gezeten. Het busje reed daarop weg reed en onderweg verschillende mensen aan. De politie gaat uit van terrorisme, aangezien een IS-vlag in de auto werd gevonden.

Canada is gisterenavond opgeschrikt door twee incidenten. Een man reed met hoge snelheid in op een agent die het verkeer aan het regelen was tijdens een voetbalwedstrijd. De man stopte z'n auto en liep op de agent af. Die was door de inslag meters verder weg beland. Hij stak de agent meermaals met een mes en vluchtte daarop weg.

Tegen middernacht hield de politie een busje aan. Na controle van de papieren constateerde de politie dat het om de verdachte man, een dertiger, ging. De men zette het daarop op een vluchten. De politie zette een wilde achtervolging in, waarbij de man op twee verschillende locaties voetgangers van de baan maaide. Minstens vier mensen raakten daarbij gewond.

Uiteindelijk kantelde het busje, waarop de politie de man kon oppakken. De politie behandelt de incidenten als daden van terrorisme, dat meldden ze tijdens een persconferentie. Dat doen ze mede omdat ze in het busje een vlag van de terroristische organisatie IS terugvonden. De man zou volgens de politie alleen gehandeld hebben.

Lees meer

Dit al gelezen?