© epa

Opnieuw spanningen tussen personeel en bedrijfstop bij Ryanair ... je kan de stakingen al ruiken

25 september 2017

De budgetvriendelijke vliegmaatschappij Ryanair heeft het de jongste tijd zwaar te verduren. Door een personeelstekort moesten meer dan tweeduizend vluchten geschrapt worden en dat proberen ze nu goed te maken. Alleen is het personeel wellicht de dupe.

De Britse krant The Guardian meldt dat de luchthavens van Dublin, Berlijn en Frankfurt onderbemand zijn. Daarom zou Ryanair 125 extra piloten aannemen. De luchtvaartmaatschappij beloofde al bonussen van 6.000 tot 12.000 euro voor piloten die tien dagen vakantie zouden opgeven. Het leeuwendeel van de piloten weigerde de bonus omdat ze structurele verbeteringen van hun arbeidsvoorwaarden eisen.

Ryanair-topman Michael O’Leary verwijt de piloten dat ze “enkel met zichzelf bezig zijn” en “vol zijn van eigenbelang”. “Eens je opgeleid en getraind bent om het te doen, daag ik eender welke piloot uit mij uit te leggen waarom dit een moeilijke job zou zijn, of hoe ze overwerkt kunnen zijn. Hoe kan iemand die niet meer dan 18 uur per week mag vliegen nu lijden aan oververmoeidheid?”, redeneert O’Leary.

De Morgen meldt ook dat Ryanair nu klanten probeert terug te winnen door een aantal bestemmingen voor tien euro of minder beschikbaar te stellen. Zo kan je nu van Charleroi naar Barcelona reizen voor 9,79 euro. Er zouden in totaal ongeveer één miljoen tickets beschikbaar zijn aan een prijs die lager ligt dan tien euro.

Lees meer

Dit al gelezen?