© iStock

Volgens experten moet je dit doen om van je jetlag af te geraken

18 september 2017

Als je een reisje maakt door verschillende tijdzones, kan je een jetlag krijgen. Heel frustrerend! Voorlopig bestaan er nog niet veel middeltjes tegen een jetlag. Maar experten onthullen een alternatieve manier die zou werken ... Gedaan met kussens gooien, dit is wat je moet doen. 

Jetlag is iets heel frustrerend. Je biologische klok loopt niet samen met de lokale tijd, waardoor je je heel ambetant kan voelen en zelfs last kan hebben. Je kan lijden aan slapeloosheid of je heel slaperig voelen terwijl je net wakker moet zijn. Daarnaast kan je ook nog prikkelbaar zijn, concentratie en zelfs maag- en darmklachten hebben.

Allemaal heel erg lastig, maar blijkbaar bestaan er wel enkele trucjes om het probleem sneller te verhelpen. Sommige mensen raden je aan om te gaan lopen, terwijl anderen zeggen dat een koude douche zou helpen. Volgens experten zou een wandeling op blote voeten moeten helpen tegen een jetlag.

Earthing

Dave Asprey, een zogenaamde biohacker en oprichter van gezondheidsblog Bulletproof, zegt dat 'grounding' of 'earthing' kan helpen tegen een jetlag. Je zou dan met je blote voeten moeten lopen op aarde, in modder of gras.

Volgens Asprey zouden langeafstandsvluchten de elektrische lading in de watercellen van onze lichaam verstoren. Hierdoor zouden we een jetlag voelen. "Als je vliegt met een vliegtuig, bouw je een statische lading op in je lichaam waardoor de mitochondriale functie (vaak omschreven als energieomzetter; nvdr) vertraagt", zegt hij in zijn boek Head Strong.

En nu wordt het vreemd ...

Bepaalde studies hebben zelfs bewezen dat 'grounding' en 'earthing' positieve effecten hebben op je lichaam, je slaapritme en je immuunsysteem. Het zou zelfs je stresshormonen normaliseren.

Door terug 'verbinding te maken' met de aarde kan je de jetlag verminderen. Je zou dan de negatieve lading door de aarde laten wegtrekken. Het klinkt heel bizar, maar heel wat wetenschappers en bekende mensen steunen deze methode. Als het niet zou werken, zouden ze het ook niet doen, toch?

Lees meer

Dit al gelezen?