© Facebook

Een snoozeknop om je 'sympathiekste' Facebookvrienden even het zwijgen op te leggen? 't Is maar een woord

16 september 2017

Oké, we hebben allemaal, die éne vriend op Facebook die blijkbaar z'n hele leven met ál z'n vrienden wil delen. Jullie weten exact over wie we het hebben. Je hele wall staat vol met elke boodschap die hij of zij de laatste week gepost heeft, maar eigenlijk is ie verder wel een toffe peer. Unfrienden wil je dus niet, maar een hypocrietere oplossing zou je wel verwelkomen: daar bestaat nu een knop voor.

Klein voorbeeldje: een maat die op vakantie vertrekt en de irritante gewoonte heeft om elk fantastisch zicht/geweldige maaltijd/groepje nieuwe vrienden te fotograferen en online te gooien. Nog los van de irritatiefactor neemt die maat ook buitenproportioneel veel plaats in op je wall, waardoor je je andere, minstens even interessante vrienden, nauwelijks ziet.

Maar goed, uiteindelijk heb je je vrienden wel graag, en die ene is misschien online nogal exhibitionistisch, maar om ze dan meteen te gaan defrienden, tja, dat is er wat over. Je kan ze ontvolgen, maar soms zitten er ook wel nog interessante dingen tussen z'n vakantiefoto's. Dus heb je eigenlijk nood aan een soort snoozeknop, en Facebook zal die binnenkort voorzien.

Pagina's en mensen

Je zal binnenkort op Facebook namelijk een letterlijke snoozeknop vinden. Daarmee kan je de posts van iemand tijdelijk stopzetten, tenminste, jij krijgt ze even niet meer op je wall. Je kan zelf een beetje kiezen hoe lang de snooze duurt, een paar uur of een paar minuten. En dat werkt ook met pagina's: mocht je 't gevoel hebben dat die ene pagina je bijna stalkt, dan zet je de snooze even op.

Momenteel wordt de snoozeknop enkel in de VS uitgerols, maar zonder twijfel wordt hij ook bij ons ingevoerd. Snooze or lose, gaan jullie unfrienden of snoozen volgende keer?

© Facebbook

Lees meer

Dit al gelezen?