© 20th Century Fox

Matthias Schoenaerts speelt naast Jennifer Lawrence in 'Red Sparrow', dit is de eerste trailer

15 september 2017

Het blijft toch altijd een tikje vreemd, de naam van Matthias Schoenaerts in grote letters zien staan naast die van de allergrootste filmsterren. Vandaag is de eerste trailer van Red Sparrow gelost en in die spionagethriller speelt Schoenaerts de nonkel die zijn nichtje Dominika Egorova naar de Russische spionnenschool stuurt. Het nichtje in kwestie wordt gespeeld door Jennifer Lawrence.

Red Sparrow is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jason Matthews uit 2013. Matthews was zelf in een vorig leven spion voor de CIA.

Jennifer Lawrence speelt een ballerina die gedwongen wordt om spionne te worden en die aan de Sparrow School leert om haar lichaam als wapen in te zetten. Red Sparrow brengt Jennifer Lawrence terug samen met Francis Lawrence (geen familie), de regisseur die drie van de vier The Hunger Games-films inblikte.

Matthias Schoenaerts komt door zijn rol in Red Sparrow terecht in een absolute topcast, want naast Jennifer Lawrence spelen ook Joel Edgerton, Jeremy Irons en Charlotte Rampling mee in de film. Red Sparrow verschijnt in februari 2018 in de Belgische zalen.

Lees meer

Dit al gelezen?