© Apple

Apple stelt nieuwe Apple Watch voor die je kan gebruiken zonder je iPhone, maar niet in België

12 september 2017

Terwijl iedereen zit te wachten op de nieuwe iPhones, stelde Apple vanavond nog enkele zaken voor. Een van die zaken is de nieuwe Apple Watch Series 3. De grote vernieuwing daarbij is dat het de eerste smartwatch van Apple is waarmee je kan bellen en andere zaken doen zonder je iPhone bij je te hebben. Al is die functie jammer genoeg nog niet beschikbaar in België en dat zou wel eens lang kunnen duren.

De Apple Watch heeft sinds zijn lancering al de nodige kritiek gekregen, maar begint steeds beter zijn plaats in de markt te vinden. Dit jaar sprong de Apple Watch zelfs over Rolex naar de eerste plaats als meest verkochte uurwerk ter wereld.

Apple blijft dan ook innoveren op dat vlak. Vandaag stelde het de Apple Watch Series 3 voor. Die valt vooral op door de cellular-functie. Dat wil zeggen dat het toestel zelf mobiel internet heeft en je dus je iPhone niet meer moet bij je hebben. Zelfs als je gaat lopen met enkel je Apple Watch blijft je bereikbaar en kan je naar Apple Music luisteren met de AirPods.

Niet in België

Er is wel één probleem: die nieuwe cellular Apple Watch komt nog niet naar België. Omdat die nieuwe Apple Watch geen simkaart bevat moet Apple een deal sluiten met de provider om een soort simkaart in te bouwen. Zo'n deal is er nog maar in een beperkt aantal landen.

In België krijgen we wel de versie zonder cellular. Die wordt gelanceerd aan 329 dollar en kan je pre-orderen vanaf 15 september. De eerste modellen zijn beschikbaar op 22 september.

Sport en gezondheid

Ook zonder die cellular-optie blijft de Apple Watch de moeite. De nieuwe versie bevat namelijk ook het nieuwe besturingssysteem watchOS 4. Daarin zet Apple nog meer in op sport en gezondheid.

Zo helpt de smartwatch jou met je sportactiviteit en houdt het bij hoeveel vorderingen je maakt. Daarnaast spoort het ook steeds beter gezondheidsproblemen op zodat jij op tijd naar de dokter kan gaan als je bijvoorbeeld hartritmestoornissen hebt.

Lees meer

Dit al gelezen?