© istock

Ryanair heeft gelogen: daarom werden er zondag op het laatste moment vluchten geannuleerd in Charleroi

12 september 2017

Heel wat reizigers op de luchthaven van Charleroi waren zondag en maandag razend op Ryanair. De luchtvaartmaatschappij had op het laatste moment zes vluchten naar onder andere Corfu, Santander in Spanje en Pisa geannuleerd. De reizigers werden via sms verwittigd en kregen geen verdere uitleg. Niet veel later beweerde een anonieme persoon dat de vertraging te wijten was aan het slechte weer in Italië. Maar wat blijkt nu: er is een heel andere oorzaak. 

Duizenden passagiers gingen zondag en maandag door een hel in Charleroi toen zes vluchten onverwachts geannuleerd werden op het laatste moment. Zowel de woordvoerder van de luchthaven als marketingdirecteur voor Ryanair Kenny Jacobs gaven aan dat stormweer in Italië de oorzaak voor de annuleringen was. Maar nu blijkt dat dat helemaal niet klopt.

Vermoeide piloten

Ryanair zou geen piloten meer beschikbaar gehad hebben om vliegtuigen te besturen. Dat meldt de Franstalige krant La Libre. “Het personeelstekort is de echte oorzaak van de annuleringen”, zegt een piloot tegen de krant. “Dat is aan ons bevestigd door het operations management van de luchthaven.”

“De ervaren piloten zijn allemaal weg”, zegt een anonieme persoon. “Ryanair heeft zondag al het personeel in de luchthaven van Charleroi gebeld om vrijwilligers te vinden om de vliegtuigen te besturen. Daarvoor zouden ze 289 euro krijgen.” Bijna niemand accepteerde de opdracht met de annuleringen als gevolg. Maar waarom stoppen zoveel piloten? Volgens hem zouden ze oververmoeid zijn door de overboekingen van afgelopen zomer. Dat woog aanzienlijk door op hun werkomstandigheden.

Reactie Ryanair

Ryanair zegt nog steeds dat onweer in Italië de reden voor de annuleringen is. "Elke dag worden door Ryanair beroep gedaan op meer dan tweehonderd stand-by piloten."

Lees meer

Dit al gelezen?