© istock

Wat doen ze nu weer bij Ryanair? Verschillende vluchten geannuleerd: passagiers krijgen één uur voor vertrek een sms

11 september 2017

Op de luchthaven van Charleroi was er gisteren en vanmorgen even paniek en ook de passagiers wisten niet precies wat er gaande was. De vliegmaatschappij Ryanair had meerdere vluchten geannuleerd en had dat een uur voor het geplande vertrek aan de reizigers meegedeeld via sms. Het resultaat: minstens duizend mensen die op hun terugweg waren, moesten een hotel in de buurt zoeken. Ondertussen zouden de problemen verholpen zijn.

Wat een nachtmerrie! Stel je maar eens voor dat je als toerist in het buitenland zit en dat je niet weet wanneer je terug kan keren. Minstens duizend mensen maakten het gisteren mee op de luchthaven van Charleroi. Ryanair heeft gisteren op het laatste moment vluchten geannuleerd vanuit Charleroi naar Spanje en Griekenland, zonder daarvoor een reden te geven. Elke reiziger werd één uur voor het geplande vertrek via sms verwittigd. Reizigers naar de Spaanse stad Santander kregen zelfs pas voor de instapgate te horen dat ze niet konden vertrekken. “We hebben rechtsomkeer moeten maken en moesten onze bagage terug gaan halen”, vertelt een getuige.

De sms die de passagiers doorgestuurd kregen:

© rtl

Een tekort aan piloten door onweer in Italië

Wie is de schuldige? Gisteravond wisten de passagiers nog van niets. Het was bijna onmogelijk om Ryanair te contacteren en op de meeste luchthavens waren hun bureaus gesloten. “Wij denken eerst dat het om een personeelstekort gaat,” zei een anonieme bron. “Maar het zou ook aan een complexer probleem kunnen liggen. Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt, behalve tijdens een staking.”

En toen kwam de aap uit de mouw: er was een tekort aan personeelsleden en piloten door het slechte weer in Italië. “In Italië zitten vliegtuigen vast door fel stormweer”, zegt een anonieme bron op RTL. “Voorlopig kunnen die vliegtuigen niet terugkeren.”

Meer dan duizend reizigers

Meer dan duizend reizigers werden getroffen. Gisteravond werden zes vluchten afgelast. Ook waren er vertragingen van vluchten naar onder andere Palermo, Pisa, Bologna, Brindisi, Santander, Athene en Corfu. Ondertussen zijn de problemen opgelost en zijn alle vluchten weer op schema. Dat verzekert de woordvoerder van de luchthaven van Charleroi aan de Franstalige krant Le Soir. Of de passagiers een schadevergoeding zullen krijgen, is nog niet duidelijk.

Het is trouwens niet de eerste keer dat zoiets voorvalt bij Ryanair. In juli 2016 heeft de vliegmaatschappij 180 reizigers aan de deur gezet en omgeleid via Brussel.

Reactie Ryanair

Ryanair zegt nog steeds dat onweer in Italië de reden voor de annuleringen is. "Elke dag worden door Ryanair beroep gedaan op meer dan tweehonderd stand-by piloten."

Lees meer

Dit al gelezen?