© iStock

Flauwe plezante gearresteerd op een Ryanair-vliegtuig in Zaventem: "Hij riep iets over bommen." 

2 september 2017

Vanochtend was er wat paniek op een vliegtuig van Ryanair in Zaventem. Een grapjas riep iets over bommen, en daar kan (uiteraard) niet mee gelachen worden. Nadien werd het vliegtuig ontruimd en gecontroleerd. Geen bommen, enkel een gearresteerde 51-jarige man. We geven toch even een tip mee: twee keer nadenken, voor je domme dingen roept door een vliegtuig. 

Het vliegtuig stond klaar om te vertrekken naar Madrid, maar de stijging werd belemmerd door een Waalse man. Hij riep iets over 'bommen bij hebben' en de passagiers werden meteen geëvacueerd om het vliegtuig te controleren. Het vliegtuig werd doorzocht met behulp van een explosievenhond: geen bommen aan boord, enkel een man met slechte humor.

Grapjas ...

Volgens het parket Halle-Vilvoorde zou de man met Italiaanse nationaliteit gearresteerd zijn. Hij stapte het vliegtuig op met acht vrienden. Volgens de woordvoerster van het parket, zou de groep onder invloed van alcohol zijn. Zo'n 'grapjes' worden heel serieus genomen. "We tillen echter zwaar aan de feiten. Het gaat hier om een bedreiging met een aanslag, zij het dat niets erop wijst dat de man dat ook effectief van plan was", zegt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde.

Na de valse bommelding, kon het vliegtuig twee uur later toch richting Madrid vertrekken. Zaterdag wordt beslist wat er met de man zal gebeuren.

Lees meer

Dit al gelezen?