© één

Teleurgestelde ‘Thuis’-fans: morgen gaat het écht gebeuren ... Eindelijk antwoorden!

31 augustus 2017

De reacties op de sociale media zijn niet mals: ‘Thuis’-fans hadden veel meer verwacht van het begin van dit nieuwe seizoen. Spanning en antwoorden bijvoorbeeld. Tot nu toe was het maar een flauwe boel. Maar de makers beloven een buitengewoon spannende aflevering … En die krijgen we niet pas eind juni te zien, maar morgen. En dat is niets te vroeg!

Olivia’s zwangerschapstest die van bij seconde één in de prullenmand werd gegooid, Marianne die doodleuk de ‘ontvoerde’ Sandrine thuisbrengt met een ijsje in de hand, Luc die uit het ziekenhuis ontslagen wordt zonder een woordje uitleg, ook al weet hij van geen pillenoverdosis en weet hij wie de schuldige is: Julia. En dan dé cliffhanger van de seizoensfinale: overleeft Waldek de gijzeling en wie houdt hem gevangen? Een handvol verdachten, maar na drie afleveringen is nog met geen woord gerept over de Pool. Laat staan dat we zijn gezicht hebben gezien.

Opvullerij, opvullerij en nog eens opvullerij

We zijn al jaren fan van Thuis, maar sorry: nu blijven we wel serieus op onze honger zitten. Al sinds maandag, toen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen uitgezonden werd, werden de fans getrakteerd op opvullerij, opvullerij en nog eens opvullerij. We zitten twee maanden met onze handen in het haar te gissen en te gokken om dan Angele en Rosa in een midlifecrisis een valse imitatie te zien kwelen van Single Ladies …

En dan was er nog dat opgeklopt Cupido-verhaal rond het huwelijksaanzoek van Dieter aan Nancy, de dronken avond erna en dan de herkansing nog eens de dag erna. Uiteindelijk gingen de tortelduifjes samen een frietje steken … spannend, zeg!

Morgen ontploft de bom

We hadden écht meer verwacht van de op één na oudste serie van Vlaanderen. Gelukkig is dat ook de mening van de producers. Met de valse start wilden ze ons naar eigen zeggen op het verkeerde spoor zetten. Morgen zou het spanningsgehalte van Thuis de lucht in gaan met een thrillerwaardige aflevering vol intriges en verrassingen.

“Van alle mensen die voor tv zaten, keek bijna de helft naar ons", zegt producer Hans Roggen aan Het Laatste Nieuws. Hij heeft het ook over deze eerste afleveringen: “Het genre evolueert en past zich aan aan het nieuwe kijkgedrag. Mensen moeten sneller en vaker geprikkeld worden. Je moet ze vooral telkens blijven verrassen. Het tempo van het verhaal mag hoger liggen dan vroeger. Ook uitgesteld kijken, wat steeds meer mensen doen, heeft een invloed op hoe wij, makers, onze soap uitwerken. Of bingewatchen: ook iets waar we rekening mee houden. Veel mensen zetten zich op zaterdagvoormiddag met koffie voor tv en jagen er dan in tweeënhalf uur een hele week Thuis door.”

Wij houden ons hart al vast voor vrijdag!

Fans uiten hun frustratie op de sociale media:

Sommige fans focussen zich dan maar op futiliteiten:

Lees meer

Dit al gelezen?