© epa

JAY-Z heeft '99 problems', en Kanye West is er nu blijkbaar ook echt eentje van

20 augustus 2017

JAY-Z heeft in een podcast verder uitleg gegeven over zijn vermeende problemen met collega-rapper Kanye West. De twee, die al vaak samenwerkten en met het album 'Watch the Throne' een monsterhit hadden, zijn dus vrienden af. "Hij betrok mijn familie erbij, dat maakte het een probleem", is JAY-Z duidelijk.

Kanye West vernoemde na het stopzetten van zijn concert in Sacramento JAY-Z en zijn vrouw Beyoncé in een on-stage tirade. "Wat me echt raakte, was dat hij m'n kinderen en mijn vrouw erbij betrok", reageerde JAY-Z daarop in een podcast van Rap Radar. "

"Het is een groot probleem, en dat weet hij"

"Kanye is m'n kleine broer. Hij heeft al 100 keer over me gepraat, hij heeft zelfs een nummer over mij gemaakt: Big Brother", legt hij de ruzie uit. Maar deze keer ging West volgens JAY-Z te ver. "We hebben al grotere problemen overwonnen. Maar nu heeft hij m'n familie erbij betrokken, dat maakt het een probleem. Het is een echt groot probleem. En dat weet hij."

Velen zagen in een van de nummers op het nieuwe album van JAY-Z '4:44' ook een diss track aan het adres van West. JAY-Z, die onlangs de schrijfwijze van zijn artiestennaam nog maar eens veranderde, ontkent echter dat het nummer in kwestie, Kill JAY-Z, gericht zou zijn naar z'n collega-rapper. "Het gaat zelfs niet over Kanye, echt niet."

De twee waren lange tijd beste vrienden en werkten ook al vaak samen. Zo brachten ze samen het immens populaire album 'Watch the Throne' uit, waarop ook het nummer Niggas in Paris stond dat een ware wereldhit werd. Maar aan die vriendschap is nu dus een einde gekomen.

Lees meer

Dit al gelezen?