© Instagram

Dit is werkelijk de domste challenge OOIT sinds het internet werd uitgevonden: de hot water challenge

18 augustus 2017

Hier en daar verschijnen soms leuke challenges. Maar soms zijn ze minder leuk en denk je echt dat enkelen onder ons nog hersenen moeten ontwikkelen. De Hot Water Challenge is daar een voorbeeld van. Mensen die kokend water over zich gieten ... Oké dan. 

Soms verrast het internet ons met leuke challenges, maar soms gaan de challenges te ver. Een voorbeeld hiervan is het kleine broertje van de Ice Bucket Challenge, de Hot Water Challenge. De Ice Bucket Challenge had nog wel een nut, om geld in te zamelen voor ALS-patiënten. Maar de Hot Water Challenge, serieus ... Waarom doe je zoiets?

Domme challenges

Op de lijst van domme challenges staan heel wat mensen op video zich belachelijk te maken wegens een bepaalde nominatie. Zo bestaat bijvoorbeeld de Blue Whale Challenge, een zogenaamde challenge waarin je jezelf moet verminken. Deze ongezonde lijst wordt nogmaals aangevuld door de Hot Water Challenge. Een makkelijk maar waanzinnig zwakke challenge waarmee je kokend water op je lichaam gooit.

Bel de 100 maar

Je moet geen Einstein zijn om te weten dat kokend water gevaarlijk is: het verbrandt je huid alsof ze in aanraking is gekomen met vuur. Op verschillende video's kan je zien dat de mensen die de challenge aangaan, écht afzien.

Volgens een dermatoloog, die door Le Figaro werd geïnterviewd, kunnen zo'n brandwonden zelfs dodelijk zijn. Helaas bestaan daar ook een bewijzen van. Een Amerikaans meisje, die nog maar 9 jaar oud was, is overleden nadat ze de uitdaging is aangegaan. Een andere 11-jarige eindigde ook in het ziekenhuis met brandwonden die uiteindelijk zijn leven eindigden. De Amerikaanse autoriteiten waarschuwen jongeren om niet mee te doen met soortgelijke gevallen.

Zo ziet zo'n uitdaging er uit.

Je ziet zijn huid meteen rood worden ...

En zo ziet het er nadien uit.

Goed voor Canada, want daar werkt zo'n challenge niet.

Het water koelt meteen af.

Lees meer

Dit al gelezen?