© iStock

We want: Aldi komt met 'light' wijn. Light als in ... de helft minder calorieën!

16 augustus 2017

Zomer, da's terrasjes en daar hoort een glaasje wijn bij. Alleen is de zomer misschien net ook het moment waarop je niet spontaan vijf kilo wil bijkomen, en in wijn zitten nu eenmaal wel wat calorieën. Gelukkig heeft Aldi Verenigd Koninkrijk een oplossing: een wijntje waar slechts de helft van de calorieën inzitten. Allen daarheen, of komt die wijn ook gewoon aan Aldiprijsjes naar België?

Aan gemiddeld 100 calorieën per glas denk je eigenlijk beter twee keer na voor je nog een extra karaf rosé bestelt op een zomerterras. Dé oplossing is natuurlijk gewoon minder wijn drinken ... of een soort light-editie misschien? Dat laatste hebben ze nu bij Aldi in Groot Brittannië ook begrepen, en ze brengen daarom een wijntje op de markt dat je zonder zorgen kan drinken.

Yup, de 'Featherweight'-lijn van Aldi, die in september in een beperkt aantal winkels in het Verenigd Koninkrijk op de markt komt, belooft alvast de helft van het aantal calorieën van gewone wijn. Gemiddeld zo'n 55 per glas van 125 milliliter dus. Da's niet zo veel wijn, maar je kan er wel meer van drinken. Heel dronken wordt je er ook al niet van: met een alcoholpercentage van 5% is de wijn even straf als de gemiddelde pint.

Wachten op wijn

Blijft de hamvraag: ligt de Feitherweight binnenkort ook in België in het schap? Eerst moet de wijn lokaal in een aantal winkels proefdraaien, ook Engeland moet dus nog even wachten. Als dat goed loopt, is de kans natuurlijk groter dat de wijn ook naar België komt, maar verzekeren konden we dat niet.

Bij Carrefour hebben ze alleszins nog niet aan een low-calorie wijn gedacht. Woordvoerder Baptiste Van Outryve laat aan onze redactie weten dat, volgens hun marktonderzoeken, Belgen eigenlijk niet zo geïnteresseerd zijn in dat soort producten. "Al kan dat natuurlijk veranderen, er zijn altijd producten die verrassen, en smaken veranderen door de tijd heen. Maar momenteel leven Belgen nog steeds als bon-vivants."

Het blijft dus bij je vingers gekruist houden voor een Aldi-offensief naar België. Niet dat wij ons intussen laten tegenhouden. Schol!

Lees meer

Dit al gelezen?