© Getty Images

Weer een grote vis in de vijver van Netflix, want de broers Coen werken aan een westernreeks

12 augustus 2017

In januari raakte bekend dat de legendarische broers Coen aan hun allereerste televisiereeks. De reeks zou The Ballad Of Buster Scruggs gaan heten, maar het was nog niet duidelijk waar en wanneer de reeks zou worden uitgezonden. Die is er nu wel: in het voorjaar van 2018 verschijnt de reeks op Netflix.

De reeks wordt een westernreeks en een anthology-reeks, wat wil zeggen dat er elke aflevering een nieuw verhaal zal worden verteld. In totaal zal The Ballad Of Buster Scruggs zes afleveringen tellen en elke aflevering wordt geschreven en geregisseerd door Joel en Ethan Coen zelf.

Dat dit groot nieuws is, heeft alles te maken met de reputatie van de regisserende broers. In 1984 debuteerden ze met Blood Simple en sindsdien hebben ze meer dan één legendarische film gemaakt, waaronder - een kleine greep uit het aanbod - Fargo, The Big Lebowski, No Country For Old Men en Inside Llewyn Davis. In hun carrière hebben ze al elk genre verkend, maar altijd was er de typische ondertoon van de Coens.

Ze schreven ook de scenario's voor films als Bridge Of Spies, de spionagethriller van Steven Spielberg en voor Suburbicon, de volgende film van George Clooney en met Matt Damon, Oscar Isaac en Julianne Moore.

Dat zulke filmlegendes dus kiezen voor televisie, mag best met en toeters en bellen aangekondigd worden. Bij Netflix zelf zijn ze alvast ook in de wolken. In een persbericht Cindy Holland, vice-president bij de afdeling Original Content, weten dat Netflix vereerd is om "de visionaire regisseurs, meestervertellers en kleurrijke linguïsten" te mogen ontvangen bij Netflix.

De broers zelf reageerden met een staaltje van hun kenmerkende humor met de gevleugelde woorden "We are streaming motherfuckers."

Lees meer

Dit al gelezen?