© Netflix

Netflix zet Gypsy stop, GLOW krijgt wél een tweede seizoen

12 augustus 2017

Geen dag gaat voorbij zonder nieuws over Netflix en zo hebben we het graag. Vandaag kondigt de streamingdienst aan dat ze GLOW een tweede seizoen toebedelen. Minder goed nieuws is er voor Gypsy, want daarmee houdt Netflix het na één seizoen al bekeken.

Geen Gypsy meer

De meeste reacties op Gypsy waren niet bepaald goed en naar een positieve review was het zoeken als naar een ijsbeer in de woestijn.

Wij waren één van die ijsberen die wél de waarde van Gypsy inzagen, we bespraken de reeks onlangs nog in onze rubriek 'Serie om dit weekend te bingewatchen'. Daarin schreven we nog dat we naarmate Gypsy vorderde meer elementen kregen aangereikt over het verleden van de mysterieuze therapeute Jean Holloway (vertolkt door Naomi Watts).

Lisa Rubin, de bedenker en schrijver van de reeks,zei nog niet zo heel lang geleden in Entertainment Weekly dat de bevestiging van een tweede seizoen niet ver meer weg kon zijn en dat in een eventueel tweede seizoen heel wat vragen over het verleden van Jean zullen worden beantwoord. Naomi Watts had ook al laten optekenen dat ze een tweede seizoen wel zag zitten, maar de mysteries van Jean Holloway zullen dus voor altijd mysteries blijven.

Gypsy wordt daarmee de nieuwste telg in een steeds langer wordend rijtje van seizoen die door Netflix opvallend vroeg stopgezet worden. Eerder waren er al Girlboss en The Get Down die maar één seizoen kregen, Sense8 moest het tot grote consternatie bij de fans stellen met twee seizoenen. De tijd van de tweede kansen op Netflix is duidelijk voorbij.

Wel een tweede seizoen voor GLOW

Beter nieuws is er voor GLOW waarin Alison Brie de pannen van het dak speelt. De serie over een groep worstelende vrouwen in het Los Angeles van de jaren 80 was een instant succes en dus hoeft het niet te verbazen dat een tweede seizoen lonkt. Het tweede seizoen zal tien afleveringen tellen.

Daarmee lijkt vooral comedy het dit jaar al goed te doen, want ook de sitcom One Day At A Time, de zombieachtige comedyreeks Santa Clarita Diet en de satire Dear White People werden al vernieuwd voor een tweede seizoen.

Lees meer

Dit al gelezen?