© iStock

Nog op vakantie vertrekken? Dit is hoe je de file kan vermijden, want het wordt weer een zwaar weekend

11 augustus 2017

Ga je dit weekend nog naar de zee of richting Ardennen. Dan ben je, dankzij de feestdag op dinsdag, niet alleen, en dat gaat waarschijnlijk voor een pak file zorgen. Omdat er ook nog veel Belgen op vakantie vertrekken en de verlofperiode in het buitenland ook nog niet voorbij is, voorspellen analisten veel aanschuiven richting zuiden. Zo vermijdt je de grootste files:

Voor wie in België blijft, zal de grootste file uiteraard al kort na de middag of in de avond ontstaan. Maar dat is sterk afhankelijk van het weer. Als het zo wisselvallig blijft, zal de file waarschijnlijk beperkt blijven, maar wie al geboekt heeft, vertrekt natuurlijk wel. Wie pas dinsdag terugkeert, vermijdt misschien liever de piektijden en komt wat vroeger of later terug.

Richting buitenland staan er vanaf vanavond de meeste files richting Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Andere bestemmingen genieten van het doorsijpeleffect, in de rest van Europa staat er minder file, maar er wordt wel van een zwart weekend gesproken.Vooral in zuid-oost Frankrijk wordt het erg druk, maar iedereen die die route neemt, pikt dus wel een graantje van die file mee.

Voor de terugkeerders is er vandaag geen probleem, maar morgen is het ook in de andere richting prijs. Tussen tien en vijf sta je waarschijnlijk vast. Misschien toch tijd voor een terrasje coté tankstation? Zondag blijft iedereen ook wel thuis want dan staat er hoegenaamd geen verkeer. Wie zijn vakantie een dagje langer kan laten duren, doet dat dus misschien beter wel. Maandag en dinsdag is het dan weer druk op de wegen, dus blijf ook niet te lang op vakantie.

Dit al gelezen?