© iStock

Jongen (9) solliciteert bij NASA als beschermer van de aarde ... en krijgt antwoord

9 augustus 2017

De negenjarige Jack Davis zag de vacature voor Planetary Protection Officer en besloot spontaan om te solliciteren. In zijn schattige brief haalt hij de redenen aan waarom hij geschikt zou zijn voor de job. En NASA? Die stuurde een briefje terug naar de jongen.

De job van Planetary Protection Officer bestaat echt. De job houdt in dat de aarde beschermd wordt van planeten, asteroïden en manen, om zo contaminatie te vermijden. Ook omgekeerd geldt dat natuurlijk, want ook de ruimte moet beschermd worden tegen menselijke 'besmetting'. Het gaat om een heel technische én goedbetaalde job.

"Alle alien-films gezien"

De negenjarige Jack Davis uit New Jersey vond dat hij geschikt was voor de vacature en schreef NASA de schattigste brief ooit. In de brief haalt hij aan dat hij geschikt is voor de job, "omdat zijn zus zegt dat hij een alien is en omdat hij bijna alle ruimte- en alienfilms heeft gezien".

Ook zijn leeftijd is volgens Jack geen probleem, want "ik ben jong, dus ik kan leren om te denken als een alien".

Kinderen inspireren

NASA Planetary Science directeur Jim Green schreef de ambitieuze jongen een briefje terug. In dat briefje geeft hij meer uitleg over de jobinhoud en hoopt hij dat Jack veel zal studeren en zijn best zal doen op school, "want bij NASA zoeken we altijd naar slimme, toekomstige wetenschappers en ingenieurs om ons te helpen".

In een persbericht zei Green nog dat NASA ervan houdt om kinderen iets bij te leren over de ruimte en hen wil inspireren om de volgende generatie van ontdekkers te worden.

Lees meer

Dit al gelezen?