© epa, getty, twitter

Zware aardbeving in Zuidwest-China: er wordt gevreesd voor meer dan honderd doden

9 augustus 2017

In de Chinese provincie Sichuan heeft een zware aardbeving plaatsgevonden. Er is sprake van minstens vier doden en een dertigtal gewonden. Er wordt geschat dat zo’n 130.000 huizen vernietigd zijn. Volgens het Chinese aardbevingscentrum ging het om een aardschok met een kracht van 7 op de schaal van Richter, volgens de Amerikaanse seismologische dienst om één met een kracht van 6,5.

Een zware aardbeving heeft de provincie Sichuan in het zuidwesten van China opgeschrikt. Het district Jiuzhaigou, ten noorden van de provinciehoofdstad Chengdu, is het zwaarst getroffen. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Er wordt gevreesd dat meer 100 mensen omgekomen zijn. Mensen renden in paniek door de straten en het telefoonnetwerk was deels onderbroken. Heel wat gebouwen zijn beschadigd en ingestort. Zelfs in de Chinese hoofdstad Peking, 1.500 kilometer verder, hebben ze de aardbeving gevoeld. De wolkenkrabbers schommelden en er waren kleine naschokken.

Nu proberen de Chinese hulpdiensten woningen te evacueren. “Ik heb het goed gevoeld”, zegt een eigenaar van een hotel in de buurt van het toeristische park Jiuzhaigou aan het Duitse persbureau dpa. “Maar bij ons raakte niemand gewond.”

In 2008 werd Sichuan al getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 8 op de schaal van Richter. Meer dan 80.000 mensen kwamen daarbij om het leven. De ramp deed zich toen voor op enkele maanden van de Olympische Spelen in Peking.

De eerste beelden:

© EPA
© EPA
© EPA
© EPA
© EPA
© getty
© getty

Lees meer

Dit al gelezen?