© Planckendael

Bonobovrouwtje bevallen van superschattige baby in Planckendael

8 augustus 2017

Heuglijk nieuws uit Planckendael, want het dierenpark maakte vandaag bekend dat bonobovrouwtje Djanoa vorige week woensdag is bevallen van een flink meisje. Mama en baby stellen het allebei goed.

Mama Djanoa beviel van het meisje buiten op het apeneiland in het Mechelse dierenpark, waar ze een nest van houtwol had gemaakt. Daar kwam de tweede bonobobaby van dit jaar (en tevens de zestiende in Planckendael) ter wereld. Voor Djanoa is het haar derde baby. De bevalling verliep gelukkig vlot, want het vrouwtje had het blijkbaar nogal zwaar de laatste dagen van haar zwangerschap.

De bonobogeboorte is niet alleen leuk nieuws, maar ook een enorm goede zaak voor het kweekprogramma van de bedreigde bonobo’s, waar het dierenpark internationaal voor bekend staat. In Europa leven momenteel zo'n 120 bonobo's in tien verschillende dierentuinen.

Wie de papa is, is nog niet bekend. Dat komen we pas te weten wanneer er een haarstaaltje wordt onderzocht in het labo. Een naam heeft het kleintje nog niet, maar Planckendael liet alvast weten dat de verzorgers nadenken over een mooie meisjesnaam met de beginletter S, in de Afrikaanse taal Lingala. Moeder en baby stellen het beiden goed. Kijk maar eens hoe schattig ze zijn:

© Planckendael

Lees meer

Dit al gelezen?