Zaterdag, zomer, en ja hoor: weer staat verkeer stil op Europese wegen

5 augustus 2017

Het wordt vandaag weer overal in Europa druk op de weg. Vooral in Frankrijk, Duitsland en Italië komen terugkerende vakantiegangers in de file te staan. Op alle vakantieroutes opgeteld worden duizenden kilometers file verwacht.

In de meeste Zuid-Europese landen is augustus de echte vakantiemaand. In Frankrijk wordt voor de tweede keer deze zomer een Zwarte Zaterdag voorzien. De afgelopen vijf jaar was deze zaterdag goed voor gemiddeld 770 kilometer file.

Vanwege de extreme hitte (tot 40 graden in het zuidoosten) zijn veel vakantiegangers vroeg vertrokken. De eerste files ontstonden al rond 4 uur.

De langste files staan op de A7 tussen Lyon en Orange en tussen Montpellier en de Spaanse grense.

In Duitsland wordt het vooral druk rond Karlsruhe, waar wegwerkzaamheden zijn. Ook op de A8 tussen Salzburg en München en de A3 tussen Frankfurt en Neurenberg moeten vakantiegangers rekenen op vertraging.

Richting Scandinavië kan het verkeer vast komen te staan doordat veel mensen terugkomen van vakantie.

Drukste weekend van het jaar in Italië

In Italië begint de vakantie net. Het wordt daar het drukste weekend van het jaar. Ook in andere vakantielanden is de kans op files groot. De wachttijd voor de Gotthardtunnel in Zwitserland en de Karawankentunnel in Oostenrijk loopt op tot meer dan twee uur.

Dit al gelezen?