© iStock

Ga je dit weekend naar Barcelona? Be prepared for total chaos at the airport

4 augustus 2017

Het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Barcelona-El Prat voert actie tegen hun zware werkomstandigheden. Daardoor is er op de luchthaven een minimumdienstverlening en worden er lange wachtrijen en chaos verwacht.

Vanaf vandaag zal op elke vrijdag, zondag en maandag het werk voor een aantal uur worden neergelegd door het personeel van het bedrijf Eulen, zo meldt De Tijd.

Vanaf 14 augustus zouden er zelfs 24 urenacties plaatsvinden en dat voor onbepaalde duur. De wachtrijen zijn op de eerste dag van de stakingsactie al heel lang.

Amper naar toilet

Volgens de woordvoerder van het stakingscomité, Juan Carlos Jiménez, protesteert het veiligheidspersoneel zo tegen de zware werkomstandigheden: "Onze 360 medewerkers lijden onder een te zware werkdruk. Zij moeten elke dag 14 tot 16 uur werken en kunnen zelfs amper naar het toilet gaan".

De passagiersaantallen op El Prat zijn de afgelopen jaren door het dak gegaan. Tussen 2009 en 2016 was er volgens De Tijd een stijging van 60 procent. Dat komt door de komst van lagekostenmaatschappijen en de aantrekkingskracht van Barcelona en de Costa Brava.

Vroeg vertrekken

Vertrek vroeg genoeg naar de luchthaven als je dit weekend van Barcelona naar huis zou vliegen. Op de eerste dag van de staking zijn er al wachtrijen van drie kwartier, dus het is géén goed idee om last minute op de luchthaven te arriveren en in te checken.

Lees meer

Dit al gelezen?