© Getty Images

Singer-songwriter Passenger stopt er (voorlopig) mee en brengt een nieuw album uit als afscheidscadeau

27 juli 2017

De singer-songwriter Passenger die vijf jaar geleden een immense hit scoorde met Let Her Go stopt ermee "for a while." Hij weet nog niet precies hoe lang zijn pauze of pensionering zal duren, dat schrijft hij op zijn Facebookpagina. Als afscheidsgeschenk brengt hij morgen nog een nieuw album uit.

Passenger, geboren als Michael David Rosenberg, schrijft op zijn Facebook:

"Ik startte acht jaar geleden als straatmuzikant en ik ben blijven reizen en toeren sindsdien. Het is een geweldige reis geweest en ik hoop dat er nog vele van die geweldige jaren zullen aankomen, maar nu is het tijd om even stil te staan, terug te kijken en een beetje ademruimte te creƫren."

Let Her Go

Passenger schrijft deze boodschap exact vijf jaar na het uploaden van zijn grootste hit Let Her Go op YouTube. "Indertijd dachten we niet dat dit iets meer bijzonder was dan wat ik voordien al gedaan had. (...) Ondertussen is de video 1,5 miljard keer bekeken. And counting."

Bij wijze van afscheidscadeau brengt Passenger een nieuw album uit morgen, 'The Boy Who Cried Wolf'. Het zal al zijn negende album sinds 2007 worden. Sinds 2014 heeft Passenger elk jaar een nieuw album uitgebracht.

Een welverdiende adempauze dus. Benieuwd wanneer we weer van Passenger gaan horen.

Lees meer

Dit al gelezen?