© Getty

Maps op iPhone kan nog makkelijker, met augmented reality

24 juli 2017

Na de 'Pokémon Go'-hype is augmented reality geen onbekende meer. Sinds kort stelde Apple de functie waarmee je via je camera dingen aan de werkelijkheid kan toevoegen, open voor app-ontwikkelaars. De Londense Andrew Hart ging ermee aan de slag en maakte van Maps een veel makkelijkere app. 

Augmented Reality (AR) kreeg zijn doorbraak bij het grote publiek met Pokémon Go. De monsters die je moest vangen, leken net echt voor je te staan door een combinatie van software en je smartphone-camera. Met de update iOS 11 voor iPhone in aantocht, maakte Apple de AR-functie toegankelijk voor app-ontwikkelaars en het ziet ernaar uit dat ze naast games, ook iets nuttigs aan het maken zijn.

Pijlen in de lucht en een lijn over het voetpad

Maps is een handige app maar net zoals bij analoge kaarten, is het soms lastig de wegen op de kaart in het echt terug te vinden. Het zou toch veel sneller gaan, mochten er pijlen op de weg staan? Wel, dankzij de Londense ontwikkelaar Andrew Hart is dat binnenkort misschien wel mogelijk. Hij combineerde Maps en AR en het resultaat is een straatbeeld zoals dat in Google Street View, maar dan met pijlen in de lucht en een blauwe lijn over het voetpad die je route aanduidt.

Voorlopig gaat het om een beta-versie die enkel toegankelijk is voor app-ontwikkelaars, maar van zodra iOS 11 gelanceerd wordt, zullen zulke apps gewoon te downloaden zijn. De AR-functie zal enkel in iOS 11 te gebruiken zijn en wie een iPhone 5 of lager heeft, zal deze update niet meer kunnen uitvoeren. Opnieuw een reden dus om een nieuwe iPhone te kopen, de iPhone 8, die in het najaar van 2017 uitkomt.

Lees meer

Dit al gelezen?