© Alcatel

Alcatel lanceert met de A5 LED de eerste telefoon met lichtgevende achterkant en dat is pure fun

22 juli 2017

Opvallen op de drukke telefoonmarkt is niet eenvoudig en daarom zijn producenten altijd op zoek naar iets nieuws. Alcatel heeft dat gevonden met een LED-achtercover. Wij mochten de Alcatel A5 LED testen en kwamen tot de vaststelling dat die LED-cover meer is dan alleen een leuke gadget.

Over de duurdere smartphones is veel informatie beschikbaar, maar wie geen nood heeft aan het beste van het beste, heeft het vaak moeilijker om te kiezen. Heel wat merken hebben toestellen op de markt rond de 200 euro en de verschillen zijn miniem.

Daarom is het leuk om te zien dat Alcatel met zijn A5 LED wel voor vernieuwing zorgt. Het toestel ziet er op het eerste zicht uit zoals andere toestellen, maar de meegeleverde LED-achtercover bezorgt het iets extra. Die achtercover kan je gewoon op de smartphone klikken in plaats van de gewone achtercover. De smartphone wordt zo iets dikker, maar ook veel leuker.

In de eerste plaats dienen die LED's als sfeerverlichting. Ze bewegen dan ook mee op muziek en je kan kiezen tussen verschillende opties zoals vuurwerk, sterren, vlammen en nog veel meer. De LED-verlichting heeft echter ook een praktisch nut. Zo krijg je een blauwe F te zien als je een bericht hebt op Facebook of een groene W bij een WhatsApp-bericht.

Camera met flits

Ook los van die LED-cover is de Alcatel A5 LED trouwens meer dan een degelijk toestel. Voor 199 euro krijg je achteraan een camera van 8 MP en vooraan 5 MP, allebei met flits. De batterij is met 2.800 mAh niet supergroot, maar de zuinige processor zorgt ervoor dat je batterij toch voldoende lang meegaat, tenzij je je lichtjes altijd laat spelen natuurlijk.

Het toestel heeft 2 GB ram en 16 GB geheugen. Er is ook plaats voor een SD-geheugenkaart. Het scherm is 5,2 inch en laat enkel boven- en onderaan een dunne zwart rand over waardoor de A5 LED niet te groot is en goed in de hand ligt. Wie interesse heeft, kan het toestel nu kopen, want de Alcatel A5 LED ligt sinds vorige maand in de winkel.

Lees meer

Dit al gelezen?