© getty, istock

BANNED: Justin Bieber mag niet meer optreden in China, en je kan al raden waarom

21 juli 2017

Justin Bieber mag geen concerten meer geven in China omdat hij al teveel mispeuterd heeft. Dat hebben de autoriteiten daar beslist. Of ‘de Biebs’ nu effectief het land niet meer in mag, is niet duidelijk.

Justin Bieber mag geen optredens meer geven in China. Volgens de Chinese overheid is Bieber al te vaak in aanraking geweest met het gerecht. In een verklaring op de website van het 'Cultuurbureau van Peking', die er kwam na de vraag van een fan waarom Bieber al sinds 2013 niet meer in het land opgetreden heeft, noemen de Chinese autoriteiten hem een "controversiële buitenlandse zanger".

Tijdens de trip naar aanleiding van dat optreden liet Bieber zich door zijn bodyguards op hun schouders dragen over de Chinese muur. Iets wat voor veel controverse zorgde in China. "We hopen dat Justin Bieber zijn gedrag verbetert als deel van zijn persoonlijke groei en een zanger wordt die werkelijk geliefd wordt bij het publiek", klinkt het ook. Of Bieber nu ook werkelijk het land niet meer binnen mag, is niet duidelijk.

Ook Lady Gaga, Bjork en Bon Jovi mogen niet meer in China optreden omdat ze steun betuigden voor de Dalai Lama, de boeddhistische leider van Tibet, dat in de jaren 50 gekoloniseerd werd door de Chinese communisten.

'Geen geschikt idool'

Dat de 23-jarige ‘Biebs’ al heel wat op zijn kerfstok heeft, kan natuurlijk niemand ontkennen. Zo werd hij al gepakt voor te hard rijden, rijden onder invloed, nachtlawaai en vandalisme. Bovendien wordt Bieber ervan verdacht een fotograaf mishandeld te hebben in Argentinië. Ook is het geen geheim dat Bieber geregeld aan de joints hangt, iets waar ze in China absoluut niet mee kunnen lachen. Genoeg argumenten voor de Chinese autoriteiten om Justin Bieber als ‘geen geschikt idool’ te bestempelen. Toch benadrukken de Chinese autoriteiten dat andere Canadese artiesten nog steeds welkom zijn in de Volksrepubliek.

Lees meer

Dit al gelezen?