Ben Affleck trekt zich terug uit Netflix-thriller, hij wil zich focussen op zijn gezondheid en zijn gezin

19 juli 2017

Bij Netflix moeten ze op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeler voor hun thriller Triple Frontier. Ben Affleck trekt zich terug uit het project, naar verluidt om meer aandacht te kunnen schenken aan zijn gezin en zijn eigen gezondheid. Affleck wordt wel dit weekend verwacht op San Diego Comic-Con om Justice League te promoten.

De 44-jarige Affleck vroeg enkele maanden geleden de scheiding aan van Jennifer Garner, met wie hij zo'n tien jaar getrouwd was. Twee jaar geleden gingen ze al uit elkaar, maar later probeerden ze hun relatie nog nieuw leven in te blazen.Of de beslissing van Affleck om zich uit dit project terug te trekken hier iets mee te maken heeft, is niet duidelijk. In maart maakte de acteur ook bekend dat hij zich een tweede keer had laten behandelen aan een alcoholverslaving. Dat deed hij in 2001 ook al eens.

Netflix laat ondertussen weten dat ze zonder Affleck verder zullen werken aan Triple Frontier. Ze hopen snel een nieuwe hoofdrolspeler te vinden.

Het verhaal gaat over de Punt der Drie Grenzen - een drielandenpunt tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay. De rivieren Paraná en Iguaçu komen daar bijeen. Het is een geliefd punt voor de georganiseerde misdaad, omdat er weinig toezicht van de autoriteiten is.

Derde leven

Dat maakt van Triple Frontier nu al een moeilijke en lange weg. De film van J.C. Chandor, de regisseur die eerder toch al indruk maakte met A Most Violent Year en Margin Call, werd eerder al gedropt door Paramount Pictures nadat Tom Hardy en Channing Tatum het project verlieten.

Dat was al een tweede leven voor Triple Frontier. Mark Boal, de scenarist, schreef ook al de scripts voor The Hurt Locker en Zero Dark Thirty, twee succesfilms van regisseur Kathryn Bigelow en haar aankomende film Detroit, over de rellen in de straten van Detroit in de zomer van 1967. Zij had dan ook interesse in de film, maar ook dat ging uiteindelijk niet door.

Rond het project circuleerde toen ook al de namen van Leonardo DiCaprio, Johnny Depp en Tom Hanks. Of één van hen terug wordt opgepikt, is nog maar de vraag.

Lees meer

Dit al gelezen?