© Disney

De eerste beelden van Tim Burton's 'Dumbo' beloven een sprookje en CGI-mirakels

17 juli 2017

Sneeuwwitje, Belle en het Beest, Aladdin: de verfilmingen van Disney's klassieke tekenfilms blazen regelmatig de box office op, en dat is Disney ook van plan met de volgende in de reeks: Dumbo. Tim Burton mag het kleine olifantje tot leven wekken, en nu weten we ook wat meer over hoe dat precies in z'n werk zal gaan. 

Was er naast Bambi ooit een Disneyfilm waardoor je meer sympathie kreeg voor dieren dan Dumbo? De film uit 1941 over een circusolifantje dat leert vliegen en letterlijk van z'n miserie wegvliegt, raakte bij ons toch altijd een gevoelige snaar. Nu komt er dus een live-action-remake, met als regisseur Tim Burton.

Die laatste moet de dingen toch altijd dat tikje anders aanpakken, en dat komt waarschijnlijk ook wel goed uit. Want het hoofdpersonage van Dumbo is natuurlijk een olifantje, en die wordt volledig gefabriceerd in CGI. Gelukkig heeft Burton wel wat ervaring met het creëren van fantasiewerelden. Om een volledige geloofwaardige olifant neer te zetten heb je wel wat meer nodig dan ervaring.

En daarom is Burton van plan om toptechnologie te gebruiken. Dumbo wordt dus een CGI-olifant. En het muisje, Timothy? Die zal wellicht vervangen worden door twee nieuwe personages: de kinderen van de olifantenverzorger. Die laatste wordt trouwens gespeeld door Colin Farrell, maar da's niet de enige grote naam die aan het project vasthangt.

Green, DeVito, Keaton

Want Eva Green zal een circusacrobate in het gezelschap spelen, en Michael Keaton een entrepreneur die potentieel ziet in Dumbo's speciale talent. Danny DeVito is de circusdirecteur van dienst.

We hebben intussen overigens al een eerste glimp kunnen opvangen van de film: op een setfoto van Tim Burton zie je de regisseur uit een raam hangen dat recht uit een sprookje lijkt te komen. Als Dumbo goed geanimeerd wordt, en na Belle en het Beest hebben we daar veel vertrouwen in, wordt dit sprookje de meest hartverwarmende film van 2019.

Lees meer

Dit al gelezen?