© Knight Frank

Te koop: een volledig Schots eiland waar je (bijna) helemaal alleen kunt zijn

13 juli 2017

Er altijd van gedroomd om een verlaten eiland te bezitten? Dat kan nu, want een volledig Schots eiland staat te koop. Ulva is het op één na grootste eiland van de Hebriden. De makelaar hoopt er minstens 4,25 miljoen pond voor te krijgen, dat is zo'n 4,8 miljoen euro. Al bij al nog niet overdreven als je weet dat het hele eiland 12 kilometer lang en vier kilometer breed is.

De Hebriden zijn een eilandengroep voor de westkust van Schotland. Eén van de grootste en meest bekende eilanden is Skye. Ulva ligt iets zuidelijker. De eilanden zijn erg afgelegen en Ulva is zelfs enkel met de ferry te bereiken. Het boothuis waar je aanmeert is dan ook één van de weinige tekenen van bewoning op het eiland. In totaal zouden er zo'n 16 mensen op Ulva actief zijn, en hun belangrijkste bezigheden zijn zoals in grote delen van Schotland het telen van schapen en visvangst.

Toerisme is er wel op het eiland, want bezoekers kunnen er mooie wandelingen maken. Al ben je na één dag zeker wel rond, toch kan je er ook overnachten. Maar ga niet op zoek naar een pub, want dat hebben ze op Ulva nog niet. Winkels zijn er eveneens niet, en je vindt er ook geen wegen met asfalt. Puur natuur dus! Niet verwonderlijk dat dit eiland tal van schrijvers geïnspireerd heeft, zoals Beatrix Potter en Walter Scott. Het eiland is echter al lang privébezit en kan nu voor het eerst in 70 jaar van eigenaar veranderen. Kostprijs: 4,25 miljoen pond of 4,8 miljoen euro. Dit is wat je daar volgens makelaar Knight Frank voor krijgt:

Een prachtige rotskust met een geweldig uitzicht

© Knight Frank

Het belangrijkste huis: Ulva House, een residentie met 7 slaapkamers

© Knight Frank

Je kan meteen begrijpen waarom veel schrijvers hier romantische verhalen bedachten

© Knight Frank

Binnen is het huis ook niet mis

© Knight Frank

Er leven ongelooflijk veel diersoorten, vooral vogels

© Knight Frank
Liefst 123 vogelsoorten, waaronder enkele zeldzame dieren. Je vindt er een zeearend, walvissen en dolfijnen.

Geen pubs, maar wel een ferrystation, een kerk, een tearoom en een restaurant

© Knight Frank
Er staan ook enkele huizen van het handvol mensen dat er zou wonen.

Geef toe, als je het geld had zou je toch niet lang twijfelen?

© Knight Frank

Lees meer

Dit al gelezen?