© iStock

Snapchat krijgt een flinke dreun op de beurs: hoe de app in een dik jaar tijd compleet onderuit ging

12 juli 2017

Snapchat is enorm populair maar maakt nu toch een dipje mee. De applicatie doet het misschien wel goed op onze smartphones maar cijfers zeggen ons dat ze het slecht doen op de beurs. Het aandeel van Snap, de moeder van Snapchat, zakte met 1,11 procent en was minder dan 17 dollar waard: dat is minder dan het bedrag waarmee ze startten. Op de beurs ziet het er niet goed uit voor het spookje. 

Na de eerste stapjes in de beurswereld deed Snap het goed. Begin maart heeft het bedrijf goed gevierd want na de beursgang steeg het met iets meer dan 27 dollar. Al gauw kwam daar een einde aan want het eerste kwartaal was geen succes voor Snapchat.

Het aandeel Snap is officieel onder het bedrag waarmee het naar de beurs ging. De waarde van het bedrijf werd vorig jaar in oktober geschat op 40 miljard dollar. Daar zou nu minder dan de helft van over zijn. Beleggers wachten nu af op de resultaten van het tweede kwartaal want het eerste brengt hen alleszins niet veel op.

Concurrentie

Beleggers maken zich vooral zorgen om de groei van het bedrijf: het groeit niet hard genoeg. Snapchat heeft wel 166 miljoen gebruikers maar krijgt er niet veel bij. De applicatie slaagt er niet in om nieuwe gebruikers te lokken. Om maar een vergelijking te geven: Snapchat groeide met 8 miljoen gebruikers terwijl Facebook en Instagram samen 100 miljoen gebruikers bijkregen.

Daarnaast hebben Facebook en Instagram enkele functies overgenomen van Snapchat. De applicaties staan op zich al heel sterk in hun schoenen en doen het heel goed met de overgenomen functies van Snapchat. Mensen maken massaal gebruik van de verhalenfunctie op Instagram en op Facebook.

Lees meer

Dit al gelezen?