© iStock

Londen-lovers, na alweer een heftige brand ziet deze toeristische trekpleister er helaas anders uit

10 juli 2017

De Londense brandweer heeft het dezer dagen druk: vannacht woekerde er een immense brand in het bekende Camden Lock Market. De toeristische trekpleister zou voor één derde uitgebrand zijn, maar er vielen geen gewonden. De Londense brandweer moest opnieuw massaal uitrukken en bluste nog na tot in de vroege uurtjes. 

De brand ontstond rond middernacht in één van de gebouwen van de Camden Market, dus niet in één van de tientallen tijdelijke constructies die daar de markt opmaken. Maar het vuur verspreidde zich supersnel, en de Londense brandweer stuurde meteen tien teams ter plekke.

Ongeveer één derde van het gebouw, dat zo'n dertig op veertig vierkante meter groot is, zou onbruikbaar en verbrand zijn. Rond drie uur was de brand onder controle, maar er moest wel nog lang nageblust worden. Aangezien er veel restaurantjes in de buurt zijn, was de kans op ontploffingen groot, maar die konden gelukkig vermeden worden.

Camden Market trekt elk jaar bijna 28 miljoen bezoekers, maar in 2008 brandde het gebouw al eens uit. Toen kon de markt bijna anderhalf jaar niet gebruikt worden, maar ook toen vielen er gelukkig geen slachtoffers. De beelden van het vuur gingen toen, net zoals nu, rond als een lopend vuurtje.

Na een uur brand kon je de vlammen al van ver zien.

En dat zag er behoorlijk spectaculair uit

'Vlammenzee' is een understatement

Het contrast met Camden voor de brand is groot

© iStock

Maar het had nog veel erger gekund.

© iStock

Als het vuur op een ander moment was uitgebroken, of op een andere plaats.

© iStock

Lees meer

Dit al gelezen?