© TripAdvisor

Dit zijn de 10 beste vakantiehuizen van 2017, en je gaat meteen willen vertrekken

9 juli 2017

Nu de vakantie voor de meeste onder ons ofwel begonnen is, ofwel stilaan heel dichtbij komt, heeft TripAdvisor z'n lijstje met de tien beste vakantiehuizen bekend gemaakt. Stel je voor dat je hier een week mag logeren? Om met de voeten op de grond te blijven hebben we ook berekend hoeveel de eerstvolgende beschikbare week in deze vakantiehuizen zou kosten. Met grote groepen zijn sommige accommodaties misschien nog betaalbaar.

1. Villa La Ruga - Argegno, ITALIË

© TripAdvisor

Eén van de meest romantische vakantiebestemmingen van Europa, maar wie al eens naar de prachtige Italiaanse meren geweest is weet dat je niet overal de meren kunt zien door de dure stulpjes die in de weg staan. Als je zeker wil zijn kan je er gewoon eentje huren. Deze villa aan het Comomeer heeft het allemaal, maar het hoogtepunt is natuurlijk de tuin en het prachtige terras met zicht op het meer. Ideaal voor een huwelijksfeest, zegt TripAdvisor over de villa. Er is plaats voor acht gasten, en naast vijf slaapkamers zijn er ook vier badkamers voorzien.

Je kan ten vroegste in oktober een week boeken, de villa zit ook al vol voor de hele zomer van 2018.

Prijs eerstvolgende verblijf: 5 tot 12 oktober: 4.296 euro

2. St. Michaels - Whitstable, VERENIGD KONINKRIJK

© TripAdvisor

Wie luxueus in het Verenigd Koninkrijk wil logeren, kan naar dit landgoed in Kent. Je vindt er alles onder één dak: een bubbelbad, een fitnessruimte, een cocktailbar, een sauna, ... en voorts natuurlijk kamers in die typisch Britse stijl. Er kunnen tot 21 personen verblijven, al is dat misschien wat veel verspreid over de vijf slaapkamers en vier badkamers die het huis telt.

Prijs eerstvolgende verblijf: 22 tot 29 oktober: 2.142 euro

3. Miners' Clubhouse - Breckenridge, VERENIGDE STATEN

© TripAdvisor

Iets verder van huis is dit prachtige verblijf in Colorado, in de Verenigde Staten. Hoogtepunt is zonder twijfel het bubbelbad met zowat het mooiste uitzicht ter wereld. Maar ook de rest ziet er wel knap uit met moderne, frisse materialen. Plaats voor 14 gasten!

Prijs eerstvolgende verblijf: 10 tot 17 september: 4.340 euro

4. Casa Cielo Volcano - Arenal, COSTA RICA

© TripAdvisor

Een vakantiehuisje in het paradijs. Dit stulpje is vlakbij een nationaal park in Costa Rica gelegen, en na dat verkennen kan je genieten van je eigen privézwembad. Wat heeft een mens meer nodig? Met drie badkamers en drie slaapkamers kunnen hier acht gasten logeren. Je kan zelfs nog deze zomervakantie vertrekken.

Prijs eerstvolgende verblijf: 20 tot 27 augustus: 2.671 euro

5. Palazzo Di P - Zakhyntos, GRIEKENLAND

© TripAdvisor

Griekenland is het land van de duizenden eilanden. Zoveel zullen het er nu niet zijn, maar Zakhyntos is er zo eentje waar je kunt wegdromen in dit prachtige huis. Het hele domein is liefst 3.000 vierkante meter groot. Het huis met zwembad ligt letterlijk tussen de olijvenbomen. Er kunnen tien gasten logeren in vijf slaapkamers en vier badkamers.

Prijs eerstvolgende verblijf: 17 tot 24 september: 3.208 euro

6. Villa Casa - Marbella, SPANJE

© TripAdvisor

Alsof één privézwembad nog niet genoeg is, deze villa aan de Costa del Sol heeft er liefst drie. Niet geschikt voor huwelijken en dergelijke, staat er te lezen, maar wel voor een paar vette pool parties dus. Er kunnen 23 mensen logeren, en er zijn zeven slaapkamers en zes badkamers.

Prijs eerstvolgende verblijf: 17 tot 24 september: 6.242 euro

7. Villa ZIBA SEMINYAK - Bali, INDONESIË

© TripAdvisor

Terug naar het paradijs: op Bali kan je in dit fantastische vakantiehuis logeren. Bijna alles in open lucht natuurlijk, met een mooi zwembad op het binnenplein. Goed voor 11 gasten, verspreid over vijf slaapkamers en vijf badkamers.

Prijs eerstvolgende verblijf: 5 tot 12 november: 3.975 euro

8. Villa Mawar - Bali, INDONESIË

© TripAdvisor

We blijven nog even op Bali, want je hebt keuze genoeg wat luxueuze vakantiehuisjes betreft. In dit stulpje heb je uiteraard ook weer een eigen zwembad, en je zit middenin de Indonesische jungle. Vlakbij vind je er ook een typische tempel. Er zijn zes slaapkamers en zelfs zeven badkamers. In totaal mogen er twaalf gasten logeren. Je kan er nog deze zomer naartoe.

Prijs eerstvolgende verblijf: 13 tot 20 augustus: 6.555 euro

9. Parliament Sq. 5 - Edinburgh - VERENIGD KONINKRIJK

© TripAdvisor

Een beetje de vreemde in de bijt, als je het ons vraagt. Bovendien heeft dit weliswaar mooie huis slechts plaats voor vier gasten, in twee slaapkamers. De ligging is echter wel de moeite, in één van de mooiste straten van Edinburgh, vlakbij de toeristische trekpleisters. En vermoedelijk heeft dit huis geen spook zoals de meeste Schotse kastelen.

Prijs eerstvolgende verblijf: 15 tot 22 oktober: 4.543 euro

10. Villa Padawan - Bali, INDONESIË

© TripAdvisor

Terug naar Bali dan maar, en deze villa heeft nog iets extra tegenover de andere twee in de top 10: een eigen chef die je ontbijt, lunch en diner voor je kookt. Een privékok dus, voor maximaal tien gasten die in de vier slaapkamers kunnen logeren. Er zijn ook drie badkamers.

Prijs eerstvolgende verblijf: 3 tot 10 september: 3.304 euro

Lees meer

Dit al gelezen?