Uniek trio: David Hasselhoff, André Rieu en André van Duin samen op het witte doek

6 juli 2017
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.
© RTL

Dat André Rieu een speciale verjaardag te vieren heeft dit jaar, was al bekend… Maar de ‘Koning van de wals’ heeft nu nog groter nieuws want speciaal voor de dertigste verjaardag van zijn zestigkoppige Johann Strauss Orkest, nodigt Rieu zaterdag 22 juli om 19u45 en zondag 23 juli om 14u45 zijn goede vriend en Baywatch-ster David Hasselhoff uit als speciale eregast. Dat maakt Kinepolis België, die het verjaardagsconcert via satelliet zal streamen in de Belgische bioscopen, vandaag bekend.

De 64-jarige Hasselhoff heeft naast acteren al jaren een professionele zangcarrière en werd door fans in april van dit jaar reeds in de Benelux gesignaleerd. Hij verklaarde toen dat hij hier was om redenen die hij niet bekend wilde maken. David zal de nummers ‘Looking For Freedom’, ‘Fools Rush In’ en ‘Una Paloma Blanca’ brengen. Eveneens zal KITT, de auto waarin ‘the Hoff’ in de Knight Rider-serie rijdt, mee zijn opwachting maken op het podium. Meer nog: KITT zal door Hasselhoff persoonlijk het podium opgereden worden. Naast Hasselhoff en KITT zal ook de Nederlandse komiek André van Duin van de partij zijn om de presentatie van de volledige show op zich te nemen en, exclusief voor de bioscoopbezoekers van Kinepolis, een interview af te nemen met André Rieu wanneer hij van het podium stapt.

Van een klein groepje musici, die repeteerden in het klaslokaal op de basisschool van André Rieu’s zoon, tot stadions en concertgebouwen over de hele wereld: André Rieu’s zestigkoppige Johann Strauss Orkest, dat dit jaar exact dertig jaar bestaat, heeft al een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het concertconcept is uitgegroeid tot een vast item op iedere evenementenkalender. Het openluchtconcert vindt op het Vrijthof plaats in het middeleeuwse decor van Maastricht, de thuisstad van de Nederlandse maestro.

“Met een optreden vol humor, plezier en emotie mikt de internationale ster op muziekliefhebbers van alle leeftijden,” zegt Leendert Vanden Heule, Junior Product Manager bij Kinepolis België, “André Rieu blijft groeien in populariteit en elk jaar wordt de omvang van de productie groter en beter dan de vorige. Met 29 camera's en de nieuwste dronetechnologie, maken we van een wereldconcert een intieme en comfortabele ervaring die ook samen met andere André Rieu fans beleefd kan worden. Voor het eerst wordt het concert gepresenteerd door de Nederlandse showbizzduizendpoot André van Duin. Hij zal het concert afsluiten met een exclusief interview met André Rieu. Ook de Amerikaanse acteur en goede vriend David Hasselhoff zal van de partij zijn. Dit is een uniek moment om naar uit te kijken.”

De Maastrichtconcerten zijn de meest succesvolle concerten van het jaar voor André Rieu. Vorig jaar leidde dit tot nieuwe verkooprecords in verschillende landen en zakten vele fans uit tachtig verschillende landen af naar de Nederlandse stad. Meer dan 260.000 cinemabezoekers woonden wereldwijd de uitzending bij op groot scherm. ‘André Rieu’s 2017 Maastricht Concert’ gaat door in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Oostende, Imagibraine en Liège.

Dit al gelezen?