© Florian Callens

Bazart geeft fans op Werchter het feest waarvoor ze massaal gekomen zijn

1 juli 2017

Vrijdag was Belgische dag op Rock Werchter met als afsluiters Bazart en Oscar And The Wolf. Die eersten mochten de avond in gang steken en deden dat met verve. Mathieu Terryn wisselde zijn hits mooi af met iets minder bekende nummers en zorgde voor een volksfeest dat veel te snel over leek.

Toen Birdy gedaan had met haar set en het dus nog een uur wachten was op Bazart, liep de zaal al voor de helft vol. De fans zijn hoofdzakelijk vrouwelijk en meestal nog minderjarig en het effect van de posterboys van de Vlaamse muziek is gigantisch. "Oh, ik voel mijn eierstokken", horen we iemand roepen toen het licht uitging.

Het feest barst bij het tweede nummer, Nacht, al helemaal los. Mathieu Terryn, in een wit pak met gouden accenten, maakt gretig gebruik van de catwalk die er ligt en staat vaker tussen het publiek dan tussen zijn, overigens uitstekende, bandleden. "Holy shit jullie zijn met veel", roept hij uit, alsof dat nog enigszins mocht verbazen. Zelfs buiten voor het scherm staat het overigens bomvol.

"Ik word hier zo gelukkig van"

Tunnels zorgt voor het volgende meezingmomentje. Mathieu moet maar met zijn armen zwaaien of The Barn gaat volledig uit zijn dak. Wij hopen mee met de fans dat hun drang naar overmaat nooit overgaat. Het publiek is ondertussen zo mee in de roes waar Bazart voor zorgt, dat zelfs de nieuwe nummers er vlotjes ingaan. Hun plaat is ongetwijfeld bij velen al volledig kapot gedraaid want ook die nummers worden woord voor woord meegezongen. "Ik word hier zo gelukkig van", zegt Mathieu terwijl hij door zijn Brasschaathaar streelt. De helft van het publiek wordt spontaan zwanger.

Een concert van Bazart is al lang geen verrassing meer en dus weet iedereen dat er wordt toegewerkt naar Goud. "Gooi met bier, gooi met mensen! Ik wil de decibelmeter kapot! Ik wil een volksfeest!", schreeuwt Mathieu Terryn om zich nog een laatste keer als perfecte volksmenner te tonen. Zijn stem hoor je al lang niet meer, die is overstemd door het publiek. Bazart verlaat het podium, het publiek kreeg waarvoor het gekomen was.

Lees meer

Dit al gelezen?