© iStock

Nieuwe site 'Prijsvrij' belooft dé goedkoopste vakanties: de moeite om er eens naar te surfen. Maar opgelet ...

16 juni 2017

Je wil op reis, maar dan begint het hé: verschillende websites bekijken, urenlang opzoeken, vergelijken, ... Misschien is dat nu verleden tijd. De Nederlandse reisorganisatie Prijsvrij belooft dé goedkoopste vakanties. Maar waar zit het addertje? 

Als je een voordelige reis wil maken, kan je uren bezig zijn met vluchten en hotels te vergelijken. Prijsvrij.nl verzamelt alle reisaanbiedingen op één website waardoor je zelf niet meer op zoek moet gaan naar de voordeligste combinatie.

Een van de grote voordelen is dat de website geen boekingskosten aanrekent. "We halen alles uit de kast om onze klant de beste reis voor de beste prijs aan te bieden," luidt het op hun website. Hun klanten zijn duidelijk ook tevreden over hun werking: de website kreeg via Trustpilot, een website met klantenbeoordelingen, een ratingcijfer van 8.7.

Zijn er nadelen?

De vluchten die Prijsvrij voorstelt, vertrekken vaak vanuit buitenlandse luchthavens. Daarnaast is het ook niet echt bewezen of de prijzen echt goedkoper zijn dan andere touroperators.

We zoeken eens uit

Barcelona

We zoeken via Prijsvrij een week vakantie naar Barcelona. Het handige is (als je flexibel bent) dat je je vertrekdatum kan instellen op 'goedkoopst'.

Wij kregen het onderstaande: een week naar Barcelona met vlucht en hostel voor 206 euro. We zouden dan op 8 november kunnen vertrekken vanuit Brussel naar Barcelona.

Bij Tui kan je je vertrekdatum niet instellen op goedkoopst, dus selecteren we gewoon dezelfde periode. Hier zouden we toch nog iets meer moeten betalen, namelijk 273 euro.

Bij Thomas Cook betalen we voor een weekje Barcelona in november 531 euro.

New York

We testen voor de zekerheid nog eens met een periode in gedachte. We gaan voor een week naar New York en vertrekken op 1 september 2017. Wat betalen we voor de vlucht en het hotel?

Op de website van Prijsvrij krijgen we 1.620 euro te zien, bij Tui zullen we volgens de website 2.025 euro kwijt zijn en bij Connections betalen we 1.022 euro. Bij Prijsvrij zouden we wel vanuit Schiphol vertrekken.

Dus als je zelf een datum in gedachte hebt, kan het goed zijn dat je bij een andere touroperator minder moet betalen.

Het is wel zo dat Prijsvrij goedkoper is voor reisjes binnen Europa. De zoekmachine stelt enkel realtimeprijzen samen voor een reispakket binnen Europa.

Lees meer

Dit al gelezen?