© Istock

Het festivalweerbericht: Graspop wordt zomers warm, het begin van een echte hittegolf?

15 juni 2017

Morgen begint het festivalseizoen officieel met Graspop, en dan is het altijd uitkijken naar het weerbericht. Vorig jaar was het een kletsnatte editie, maar dit jaar zijn de weergoden de metalfans in Dessel beter gezind. Al zal het deze keer wel erg heet worden. Heel misschien is dit weekend zelfs het begin van een eerste hittegolf.

Het mooie weer van de voorbije weken krijgt ook tijdens het weekend van Graspop een vervolg. Morgen is het voor festivalgangers wellicht de meest aangename dag bij zo'n 21 graden. Er bestaat in de Kempen wel nog een klein kansje op wat gedruppel, terwijl de rest van het land het droog moet houden. In het weekend wordt het dan echt zomers.

Het kwik zal zaterdag naar 25 graden stijgen, al blijft bewolking wel mogelijk. Er wordt geen regen verwacht, ideaal dus voor wie de wei van Graspop intrekt. Zondag wordt het bakken en flirten we in Dessel met de kaap van 30 graden. Ook in de rest van België wordt het heet en zonnig.

Hittegolf op komst?

Wie vandaag al naar Dessel trekt, zal ook van heerlijke temperaturen kunnen genieten. Al kan het bij 29 graden wel drukkend aanvoelen en neemt vanaf de namiddag de kans op onweersbuien toe. Tijdens het festival zelf lijkt onweer voorlopig gelukkig onwaarschijnlijk.

Het mooie weer houdt ook na het weekend nog verschillende dagen aan. Maandag, dinsdag én woensdag hangt het kwik tussen 30 en 32 graden. Er is dus mogelijk al een eerste hittegolf op komst. Daarna wordt het koeler en zou er lichte neerslag volgen.

Lees meer

Dit al gelezen?