© iStock

Dit zijn de meest stipte luchtvaartmaatschappijen. En verrassing: Ryanair staat laatste!

14 juni 2017

'AirHelp' heeft zijn jaarlijks ranglijst van de beste luchtvaartmaatschappijen vrijgegeven. Op basis van een aantal criteria zoals stiptheid, klantendienst en kwaliteit van de dienstverlening krijgt Brussels Airlines een mooie plaats op de ranking. Jammer genoeg kan niet iedereen even goed scoren en heeft Ryanair nog wel wat werk om een toppositie te krijgen. 

Het platform AirHelp helpt consumenten in geval van problemen met de luchtvaartmaatschappijen. Elk jaar publiceert het bedrijf de 'AirHelp score', een wereldranglijst van luchtvaartmaatschappijen. Deze ranking is gebaseerd op verschillende criteria: stiptheid, kwaliteit van de dienstverlening, klantendienst, ... eigenlijk alles behalve ticketprijzen: of je nu een low-cost-luchtvaartmaatschappij of een duurdere bent, iedereen wordt op dezelfde manier beoordeeld.

Boven de wolken vinden we 'Singapore Airlines' dat andere bedrijven domineert en op de eerste plaats staat. 'Etihad Airways' en 'Qatar Airways' staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. Opmerkelijk is wel dat in de top 10 zes Europese bedrijven staan.

Goed gedaan Brussels Airlines

Brussels Airlines is het enige Belgische bedrijf die gerangschikt staat in de lijst en staat op de 36e plaats. Dit heeft ze vooral te danken aan stiptheid. Een manager van AirHelp Jeff Biart legt uit aan de krant La Capitale: "Met een score van 8,2 op stiptheid is Brussels Airlines beter dan andere grote Europese luchtvaartmaatschappijen zoals 'British Airways' of 'Air France'."

Over de klantenservice van het Belgische bedrijf valt ook niet te klagen. Maar waarom staat Brussels Airlines dan niet hoger? Jeff Biart: "Als het Belgische bedrijf niet hoog in de ranglijst staat, komt dat door de kwaliteit van haar diensten en bijbehorende apparatuur."

Laatste plaats gaat naar ...

Ryanair! De low-cost-luchtvaartmaatschappij staat op de laatste plaats (83e) in de rangschikking. Voor stiptheid kreeg Ryanair 0,83/10 en een kleine 6/10 voor de kwaliteit van de dienstverlening.

Het is natuurlijk wel handig om goedkoop te reizen ...

Lees meer

Dit al gelezen?