Alohomora: bezoek nu de Hogwarts Escape Room en waan je een echte tovenaar

25 mei 2017

Hoe doe je een deur open? Hoe laat je iets zweven? Hoe laat je iets van de andere kant van de kamer naar je toe komen? Als jij de spreuken voor al deze opdrachtjes kent, dan ben je waarschijnlijk ook klaar voor de volgende uitdaging: een Escape Room met als thema 'School of Magic.' Hogwarts dus. 

Een Escape Room, dat heb je vast wel al eens gedaan, als onderdeel van een vrijgezellenfeestje, teambuilding, of gewoon omdat je kan. Een serie uitdagingen en denkoefeningen moeten je binnen het uur uit een 'Escape Room' halen. Zeker de laatste jaren duikt dat fenomeen ook vaak op in België en wij zijn zonder meer fan.

Gelukkig voor ons blijft het ook niet bij de bestaande Escape Rooms: in Michigan stak een hoop clevere koppen een School of Magic-Escape Room in elkaar. Die is eigenlijk volledig in Harry Potterstijl ingericht, dus je kan je Alohomora-kunsten daar zeker gaan uitproberen. Enig nadeel: ze is momenteel alleen nog maar te vinden in Michigan, dat is de verre Verenigde Staten.

Maar kom, hoe ver zouden jullie vliegen om écht een keer in Hogwarts een avontuur te beleven? Dat dachten we wel. Héél ver.

Dit al gelezen?