© iStockphoto

In Japan mogen katten en honden mee naar het werk om stress te verminderen

24 mei 2017

Japan staat bekend om lange kantooruren en benadeelde werknemers, maar één bedrijf beweert een remedie te hebben: katten! In totaal zijn er negen pluizige katten in het IT-bedrijf Ferray in Tokyo. Katten eten, slapen en lopen daar rond. 

Eigenaar van het bedrijf Hidenobu Fukuda heeft een verzoek gekregen van zijn medewerkers om hun katten mee te nemen naar het werk. De baas reageerde positief en sindsdien zijn katten welkom op de werkvloer. Volgens de eigenaar zorgen de katten ervoor dat werknemers beter kunnen omgaan met stress en vermoeidheid.

De eigenaar is een echte dierenliefhebber. Hij geeft 5.000 yen (39,95 euro) per maand aan werknemers die een kat redden.

Er zijn ook Japanse bedrijven die andere dieren in het kantoor toelaten om stress en angst te minderen.

Bij Oracle Japan werkt een Engelse herdershond, Candy. Candy is intussen al de vierde hond sinds 1991 en heeft zelfs een Twitter- en Instagram-account.

Katten blijven katten

Volgens Fukuda zijn er ook enkele nadelen gebonden aan katten op kantoor. Soms lopen de beesten op een telefoon waardoor ze de lijn verbreken, of selecteren ze iets op de computer door te lopen op een toetsenbord.

Dus, mogen wij nu ook onze katten meenemen?

Lees meer

Dit al gelezen?