© epa

De man met de vlecht uit Montenegro wint Barbara Dex Award als slechtst geklede artiest op Eurovisie

21 mei 2017

Het Eurovisiesongfestival ligt al even achter ons, maar vandaag is nog de Barbara Dex Award uitgereikt. Die prijs 'beloont' de artiest die het slechtst gekleed was tijdens het Songfestival. De 'eer' was dit jaar voor de Montenegrijn Slavko Kalezić, die vooral opviel door zijn lange vlecht. Daarmee raakte hij wel niet door de eerste halve finale.

De Barbara Dex Award is genoemd naar de Belgische zangeres die in 1993 deelnam met een zelfgemaakte jurk die maar weinig mensen kon bekoren. Ook haar nummer had overigens niet echt veel fans, want ze werd laatste met amper 3 punten.

Sinds 1997 geven fans van het Songfestival ieder jaar de Barbara Dex Award aan de slechtst geklede artiest. Dit jaar is de prijsuitreiking in handen van de Belgische website songfestival.be. Ze organiseerden een online poll en daarin kwam Montenegro als 'winnaar' naar boven. Slavko Kalezić droeg tijdens zijn optreden een doorschijnende T-shirt, een spannende glitterbroek en een vreemd lapje. Daarnaast viel ook zijn indrukwekkende vlecht op.

Op de tweede plaats staat de futuristische Triana Park uit Letland. Martina Bárta uit Tsjechië strandt met haar glitteroutfit op de derde plaats.

1. Montenegro - Slavko Kalezić

© epa

2. Letland - Triana Park

© epa

3. Tsjechië - Martina Bárta

© epa

Lees meer

Dit al gelezen?