Nog een job-idee: Italië geeft 103 kastelen weg, maar er is één voorwaarde

20 mei 2017

Altijd al in Italië willen wonen, maar een beetje schrik van de instapkosten? Tja, alleen al de kosten van het eigendom, zijn genoeg om de meeste potentiële B&B-eigenaars op andere gedachten te brengen. Alleen, nu geeft Italië 103 eigendommen weg, aan wie zich daarvoor opgeeft, zo lang je er een toeristische bestemming van maakt. En daar zitten zelfs kastelen bij.

Het klinkt als een sprookje, maar dat is het allerminst: Italië geeft 103 kastelen, herbergen en villa's weg voor de ronde prijs van nul komma nul euro. Er is maar één valkuil: het agentschap voor Staatseigendommen, die de loting organiseert, verwacht wel dat je van die voormalige staatseigendommen een toeristische bestemming maakt. Of het dan om een hotel, spa, B&B of wat dan ook gaat, maakt niet uit.

“Het project moet de ontwikkeling van de slow tourism-sector vooruithelpen", zegt Roberto Reggi van het agentschap voor Staatseigendom. "Het doel is dat private en publieke gebouwen die we nu niet gebruiken, getransformeerd worden in faciliteiten voor pelgrims, reizigers, toeristen en fietsers." De autoriteiten hopen meteen dat de toeristische druk op Venetië en Rome een beetje minder wordt.

De deadline, voor de geïnteresseerden, is 26 juni. Wie een applicatie indient en succesvol is, krijgt negen jaar om hun project van de grond te krijgen, voor sommige projecten kan daar nog negen jaar bijkomen. Ben je er niet bij? Geen zorgen, Italië heeft zo veel ongebruikte gebouwen dat er de komende twee jaar nog een slordige tweehonderd worden weggegeven.

Lees meer

Dit al gelezen?