© Netflix

'House of Cards'-actrice vraagt zich af wat ze in seizoen zes gaan doen: "Trump heeft al onze ideeën gestolen"

19 mei 2017

Het ene schandaal volgt het andere op voor Amerikaans president Donald Trump en zijn administratie. Het wordt voor de politieke Netflix-serie 'House of Cards' dan ook moeilijk om het drama van het echte Witte Huis te blijven overtreffen. Het vijfde seizoen staat voor de deur, maar hoofdrolspeelster Robin Wright stelt zich vragen bij wat het zesde seizoen nog zal, en kan brengen: "Trump heeft al onze ideeën voor seizoen zes al gestolen!"

De productie van het vijfde seizoen van House of Cards zit er al een tijdje op. Op 30 mei zal, net zoals altijd, het volledige seizoen meteen beschikbaar zijn op Netflix. Maar de schrijvers zouden voor het volgende seizoen wel eens grote problemen kunnen hebben, zo zegt Robin Wright (Claire Underwood).

Geen fan

Het is altijd al moeilijk om als politieke serie jaar op jaar relevant te blijven. Maar je hebt pas echt problemen als de werkelijkheid zo ongeloofwaardig en over the top is, dat je er al televisieserie bijna niet meer over kunt. Het zal voor de schrijvers dan ook enorm moeilijk worden om al het drama dat zich nu afspeelt in het echte Witte Huis te overtreffen. "Trump heeft al onze ideeën voor seizoen zes al gestolen", zegt Wright daarover aan Variety.

Wright is dan ook niet meteen een fan van de huidige Amerikaanse president. Wie ze dan wel in de Oval Office wil zien? "Ik wil Michelle Obama", zegt ze enthousiast. "Ze zou een fantastische vrouwelijke president zijn."

Rol van haar leven

De rol van de meedogenloze Claire Underwood liet Wright trouwens bijna aan haar voorbijgaan. Wright, die op dat moment net aan een carrière in soaps begonnen was, kende de originele Britse House of Cards-serie, waarop de Netflix-reeks is gebaseerd. Haar personage had daar maar een heel kleine rol.

De producers moesten Wright ervan overtuigen dat ze een hoofdrol zou krijgen, naast Kevin Spacey (Frank Underwood). "She's Lady Macbeth to Richard III", aldus Wright, die duidelijk de rol van haar leven te pakken heeft met Claire Underwood in House of Cards. Zo werd ze al vier jaar op rij genomineerd voor de Emmy voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Dramareeks en ze maakte zelfs de overgang naar regie. Zo regisseerde ze al vijf afleveringen van de serie.

Lees meer

Dit al gelezen?