© Getty

Muse heeft goed en slecht nieuws: nieuwe album pas voor eind 2018, maar ze komen zéker naar België

19 mei 2017

Sinds gisteren kan je de nieuwe single van Muse beluisteren. Maar wie hoopte dat er ook snel een nieuw album zal komen, moet frontman Matt Bellamy teleurstellen. Dat zou pas voor midden of zelfs het najaar van 2018 zijn. Intussen krijgen we wel regelmatig nieuwe muziek van de band. En ze hebben ook goed nieuws: Muse komt zeker naar België, vermoedelijk volgend jaar dus.

De nieuwe single heet Dig Down en is opnieuw wat meer elektronisch. Enkele jaren geleden experimenteerde Muse ook al met deze stijl, waardoor het nieuwe nummer zeker in het begin wat doet denken aan de hit Madness. Hoe dan ook duurt het niet lang voor je de typische sound van Muse herkent. Hieronder kan je Dig Down beluisteren:

Het hele album zou iets minder bombastisch worden dan Drones, misschien eerder met wat meer hiphop en R&B. Mogelijk is er zelfs plaats voor iets akoestisch. Helaas moeten we nog heel wat geduld hebben, want het volledige album zal ten vroegste voor midden 2018 zijn. Muse vertoeft momenteel in Florida waar de band zich voorbereidt op een Noord-Amerikaanse tour.

Muse komt naar België

Studio Brussel had Matt Bellamy gisteren aan de lijn en liet hem alvast plechtig beloven dat Muse zo snel mogelijk naar België komt. Daar had Matt alvast geen problemen mee: "We houden van België en onze Belgische fans. Bovendien zijn de Belgische bands Millionaire en Evil Superstars grote voorbeelden voor ons."

Vermoedelijk komen ze volgend jaar naar ons land. Al is het de vraag of dat in het kader van hun nieuwe wereldtoernee zal zijn als hun album nog niet officieel uit is. Een eerste naam voor Rock Werchter 2018?

Lees meer

Dit al gelezen?