© Facebook

Hond verricht heldendaad en vindt kat twee maanden na brand terug onder het puin

18 mei 2017

Ze zeggen dat katten negen levens hebben. Ringer, de kat van Christine Marr, bewees dat ze er zeker meer dan één hebben. Want dit beestje overleefde twee maanden onder het puin na een huisbrand. Tot ze gered werd door de hond van de vrouw die er woonde.

Twee maanden geleden brak er brand uit in de woonst van Christine Marr. Ze kon het huis uitvluchten en haar hond werd gered door brandweermannen. Maar haar kat Ringer was nergens te bekenen. Op dat moment waren er twee mogelijkheden: of de kat was achtergebleven in de brand, of ze was kunnen vluchten. Ze riep op Facebook op om uit te kijken naar haar kat.

Maar zondag veranderde alles. Christien besloot nog eens terug naar het huis te gaan met haar hond. "(Chloe) was op de grond aan het krabben en aan het graven," beschreef ze in haar Facebookbericht. Zo vond de hond uiteindelijk ook een gat in de muur. Wanneer ze de kat plotseling hoorde miauwen zochten ze wat eten om de kat uit haar schuilplaats te lokken. "En Ringer kwam eruit, de kat die we verloren waanden in de brand."

Mirakel

De kat is onmiddellijk naar een dierenkliniek in de buurt gebracht. Daar zeiden ze dat het een echt mirakel is dat de kat het zolang overleefd heeft in het puin. Volgens Marr zat de kat daar al twee maanden zonder eten of drinken. "We gaan er van uit dat ze insecten of spinnen at". De kat was de helft van haar gewicht kwijt toen ze gevonden werd. Ze werd heel snel gevoed met een sonde in de nek. Het zal even duren voordat de kat terug gewend raakt aan vast voedsel. Maar het ziet ernaar uit dat de kat volledig zal herstellen.

Volgens een bericht op Fox News wordt de hond door de lokale brandweer van West Michigan aanzien als een lokale held. Want ondanks dat de brandweer zelf naar de kat gezocht had, vonden ze hem niet.

Lees meer

Dit al gelezen?