© VTM

Karel en Birger nemen geen rust na Mijn Pop-uprestaurant: TJOP's gaat weer open!

17 mei 2017

Amper twee weken geleden hebben ze Mijn Pop-uprestaurant gewonnen, en nu al hebben Birger en Karel een overvolle agenda. TJOP's is nog lang niet dood en herleeft vanaf 7 juni in de food market van Antwerpen. Daarna komt er zoals aangekondigd ook een foodtruck, waarmee ze deze zomer al gaan rondrijden. Afspraak op Rock Werchter!

Het concept van Mijn Pop-uprestaurant was dit jaar ideaal voor de winnaars, Birger en Karel. Ze haalden met ruim 50.000 euro een flinke hap uit de geldpot zodat ze kunnen investeren in een foodtruck. En intussen mogen ze hun BBQ-vlees ook op de befaamde Antwerpse voedselmarkt Mercado gaan serveren, schrijft Het Nieuwsblad. Het plekje dat ze daar krijgen was ook onderdeel van de prijzenpot. Lang hebben ze niet nodig, want ze kunnen hun concept als geen ander meteen doortrekken naar hun nieuwe omgeving. Wie graag eens langzaam gegaard vlees proeft en niet in Blankenberge is geraakt, kan dus binnenkort naar Antwerpen.

Het betekent ook dat Birger en Karel terugkeren naar de stad waar hun avontuur in Mijn Pop-uprestaurant is begonnen. TJOP's was ook de enige Antwerpse pop-up die het tot in de finale schopte. De finaleweken aan de kust waren voor de West-Vlaamse Smokey Boys natuurlijk een thuismatch, maar ze waren toch al van plan om deze zomer met hun concept Vlaanderen rond te trekken.

Rock Werchter

De overdekte voedselmarkt is wekelijks van woensdag tot zondag open. Dat betekent dat ze ook nog een beetje tijd over hebben om met hun aangekondigde foodtruck te starten. Ze vertelden het voorbije weekend aan Het Laatste Nieuws al dat TJOP's ook naar Rock Werchter zal komen. Ze zullen in de Rockvillage staan, dat is de exclusieve VIP-camping van het festival. Vermoedelijk zullen er nog wel andere festivals komen, want het duo zou twee foodtrucks willen inzetten.

Daarnaast komt er ook nog een vaste keuken waarin ze zullen werken voor ze met hun truck uitrijden. Daarvoor zoeken ze deze week nog een locatie. Mogelijk combineren ze die keuken nog met een restaurantje. De komende zomermaanden gaan ze in elk geval de handen vol hebben. Het zit er dik in dat de zomer van 2017 die van slow BBQ wordt.

Birger en Karel zullen proberen om altijd minstens één van de twee af te vaardigen. Ze zouden intussen al boekingen hebben tot in de winter. Op die manier behoren ze zeker tot de duo's die het snelst na hun overwinning in Mijn Pop-uprestaurant weer aan de slag gaan. Het ijzer smeden als de BBQ heet is, heet dat dan. Bovendien hebben ze mogelijk ook al een boeking voor een huwelijk. Verliezende finalisten Daniela en Mitchell vertelden newsmonkey dat ze TJOP's zeker gingen inhuren voor hun huwelijksfeest. Iets wat andere koppels en feestvierders vanaf nu dus ook kunnen doen.

Lees meer

Dit al gelezen?