© iStock

Ben jij een 'Knokke'-type of toch meer Cadzand? Doe de test!

17 mei 2017

Een dagje zee: het is de favoriete bezigheid van miljoenen Vlamingen. Aan gemeenten en terrasjes geen gebrek aan onze kust ... En toch trekken steeds meer mensen de grens over naar Cadzand. En jij? Verkies jij Knokke op zondag of een dagje Cadzand? Check out our hotspots!

Natuur

In Knokke is er natuurlijk het Zwin natuurdomein. Deze Belgische klassieker is, naar eigen zeggen, een internationale luchthaven voor vogels. Je kan er genieten van o.a. een belevenissenparcours en een doe-tentoonstelling. En dan zijn er de vogels. Doorheen het hele jaar zien we in het zwin aalscholvers, wulpen en tureluren. En afhankelijk van het seizoen zien we misschien wel een bergeend, jawel, een bergeend.

Aan zoveel moois hangt een prijs vast. Als volwassene betaal je 12 euro om de beentjes te strekken in het Zwin. Als je je ticket online bestelt, ben je binnen voor 10 euro.

Maar ook Cadzand heeft wat in petto voor de natuurliefhebber. Natuurgebied Knokkert is helemaal gratis te betreden! Dit terrein rond de hoeve van Cadzandse boer David Erasmus, is een broedplaats voor water- en rietvogels. In de zomer zijn er 's avonds vleermuizen te zien. De wandelroute doorheen dit prachtig stukje natuur is zo'n 1,5 km lang. Ook is er, hoe kan het ook anders bij onze noorderburen, de mogelijkheid tot kamperen.

Strand

In Knokke-Heist geen gebrek aan beachclubs, lounges en cocktailbars op het strand. Met klinkende namen als Waikiki, Siësta, en Monroe beach valt er overdag genoeg te beleven voor de strandganger die graag comfortabel zit en al eens durft genieten van een goede champagne of caipirinha. Uiteraard zijn er goedkopere strandetablissementen in Vlaanderen maar nergens zo luxueus als in Knokke-Heist.
In Cadzand is op dat vlak de keuze wat beperkter. Je hebt er welgeteld één strandclub: de Moio Beach. Naast een vrij duur (hoofdgerechten variëren van 16 tot 35 euro) restaurant, is Moio Beach vooral in trek voor het assortiment aan strand- en watersporten. Je kan er onder andere leren surfen, suppen en skimboarden.

Uitgaan

Clubs en bars, om na een lange dag champagne aan het strand uit te blazen met een glaasje bubbels, heb je in Knokke-Heist met hopen. Zo is er de legendarische Scoop, een club waar vooral dance en trance op het menu staat. Wil je graag een club met wat BV-connecties dan kunnen we Inside aanbevelen. Deze beaumonde-dancing is het eigendom van Rode Duivel Marouane Fellaini.

Een rustiger alternatief is de speakeasy-geïnspireerde cocktailbar The Pharmacy. Deze bar, gerund door de familie Van Ongevalle, is een begrip in de cocktailwereld.

In Cadzand is er natuurlijk het gerenommeerde restaurant Pure C, gerund door Sergio Herman. Nadelen hier zijn de prijs (je kan kiezen tussen een menu van 89 of van 109 euro, exclusief drank) en de tijd dat je op voorhand moet reserveren (drie maand). En sinds kort is er in de jachthaven ook AIRRepublic, de gloednieuwe brasserie van de sterrenkok. Het concept? Laagdrempelige vis- en schaaldierrecepten recht uit de zee.

Qua dansclubs is er weinig te vinden in het Nederlands dorp. De enige club is Joy, een disco. En met disco bedoelen we disco in de zuivere vorm van het woord. Je weet wel: discoballen, plateauzolen, Donna Summer, enz. Wel zijn er in Cadzand enkele fijne bars. Zo vinden we bijvoorbeeld het gezellige Cafe De Drie Musketiers.

Lees meer

Dit al gelezen?