“Het zal allemaal stoppen met deze film”: Michael Moore kondigt “onthullende” documentaire over Trump aan

17 mei 2017

Regisseur Michael Moore is bezig aan een film over Donald Trump. De documentaire krijgt de titel Fahrenheit 11/9.

Moore was een van de weinige commentatoren die vorig jaar juli al voorspelde dat Trump de verkiezingen zou winnen door de staten Michigan, Wisconsin en Pennsylvania achter zich te scharen. De filmmaker bracht toen de documentaire TrumpLand uit, waarin hij een pro-Clinton-theatershow opvoerde voor Trump-aanhangers.

De titel Fahrenheit 11/9 slaat op de datum dat bekend werd dat Trump de presidentsverkiezingen had gewonnen, 9 november 2016. Het is ook een verwijzing naar Moore’s eerdere documentaire over George W. Bush, Fahrenheit 9/11. Die film, de meest succesvolle documentaire aller tijden, maakte hij samen met producer Harvey Weinstein, die ook nu weer meewerkt.

Moore heeft de afgelopen tijd in het geheim gewerkt aan de documentaire, maakte Weinstein bekend.

180 miljoen

Michael Moore werd bekend met zijn documentaires waarbij hij politieke en maatschappelijke kwesties aankaart. Zijn film Bowling For Columbine, over wapens in de VS, won in 2003 een Oscar. Fahrenheit 9/11, over de reactie van de VS op de aanslagen van 11 september 2001, ging er in 2004 op het filmfestival in Cannes vandoor met de Gouden Palm. Na de screening kreeg Moore toen een minutenlange staande ovatie. De documentaire bracht wereldwijd meer dan 180 miljoen euro op.

Moore kondigt aan dat de film impact zal hebben volgens hem. “No matter what you throw at him, it hasn’t worked. Wat er ook onthuld wordt, hij blijft zitten. Feiten, de werkelijkheid, hersenen kunnen hem niet verslaan. Zelfs als hij een zichzelf in zijn voet schiet, staat hij de volgende ochtend weer op en gaat hij door met twitteren. Maar dat zal allemaal stoppen met deze film.”

Moore kondigde onlangs ook aan dat hij de theaters ingaat met een voorstelling over Trump.

Dit al gelezen?