© MNM

Tom De Cock (MNM) zoekt homofobe brievenschrijfster: "Kind heeft recht op vader én moeder"

16 mei 2017

Radiopresentator Tom De Cock kreeg deze morgen opvallende 'fanmail' op zijn werk bij MNM. Daarin reageerde een vrouw op zijn opiniestuk op deredactie.be, waar hij uitlegt hoe hij en zijn man omgaan met Moederdag. Het koppel adopteerde 2,5 jaar geleden een dochter.

"Vaderdag en Moederdag is een feest voor normale mensen. Jij bent mentaal en lichamelijk ziek en abnormaal", schrijft de vrouw op de brief die Tom De Cock kreeg.

De aanleiding voor de brief was een opiniestuk van de radiopresentator over de discussie rond Moederdag doordat er steeds meer "complexe" gezinsvormen bestaan. In dat artikel roept hij op om de feestdag juist te gebruiken maken om zo'n zaken bespreekbaar te maken.

Met haar praten

De brievenschrijfster denkt daar duidelijk heel anders over: "En (sic) kind heeft recht op een vader én moeder. Blijf met uw vuile poten van onze kinderen."

Hij deelde zelf de brief op Instagram en kreeg onmiddellijk veel steun. Op Twitter vraagt Tom De Cock het adres van de schrijfster om ermee te praten. Dat adres zou hij ondertussen hebben, maar of het effectief tot een gesprek komt, is maar de vraag.

Lees meer

Dit al gelezen?