© Instagram

Drie keer raden welke update Instagram heeft gekregen

16 mei 2017

Instagram heeft weer een update! De applicatie heeft zich in het verleden al laten inspireren door Snapchat, en dat doet het nu weer: Instagram implementeert een gezichtsfilter. De applicatie voegt vandaag nog meer nieuwigheden toe, voor zowel foto's als bewegende beelden. 

Vandaag introduceert Instagram de gezichtsfilters. In de officiële blog staat dat ze een gewone selfie leuker willen maken: "Of je nu thuis zit of buiten, je kan gezichtsfilters gebruiken om speelse interactie te hebben met vrienden."

Konijnenoren

Instagram start voorlopig met acht nieuwe filters, maar waarschijnlijk zullen er snel anderen volgen. De eerste acht zijn alvast herkenbaar voor Snapchat-gebruikers: konijnenoren, andere dierengezichten, brillen en verschillende variaties van kroontjes.

De applicatie is van plan om regelmatig te updaten. Bij elke update kunnen wij ons aan meer gezichtsfilters verwachten.

Je kan de filter gebruiken op verschillende manieren: zowel op video als foto, met je voor- en achtercamera. Sommige filters kan je toepassen op meerdere mensen in één frame. Leuk beeld? Dan kan je de foto of het filmpje delen via je verhaal of direct versturen naar vrienden.

Rewind

Je kan vanaf nu ook een video maken en die omgekeerd laten afspelen. Met de nieuwe functie kan je leuke filmpjes maken waardoor het lijkt dat je tegen de natuurwetten ingaat.

De functie 'Rewind' staat in het lijstje naast 'Boomerang' en 'Handsfree'.

Gumborstel

Ten slotte komt er nog een nieuwe tool bij: de gum. Bij het gebruiken van de tekengereedschappen kan je beelden op een creatieve manier delen. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een foto kan bewerkt worden door een gummetje.

© Instagram

Leuk hé?

Lees meer

Dit al gelezen?